torsdag, september 08, 2011

Tyst! - YKK:Utenfor (anm)

Tyst! fra Oslo startet opp for alvor i 2008 og gjorde den høsten sine første konserter og første demo. Siden har de gitt ut en EP, blitt spilt litt på radio og turnert Norge opp til Lofoten i nord til Krokstrand sør i Sverige, i tillegg til spilling på club:Larm.

Nå er det klart for deres andre EP, med den litt merksnodige tittelen "YKK:Utenfor" som slippes 10 september på Dr. Rock i Oslo. For å ha sagt det først som sist så vil nok Tyst! sin musikk passe ypperlig live. Den er passe driv i den til at det er plass til å rive opp tempoet i levende live og skape god stemning på dansegulvet og for de sjernerte å ta i bruk rockefoten å trampe takten.

Bandet er lyden av 80-tallet på nytt igjen. Ingen nyskapning med andre ord, men dette er trivelig og godt håndtverk som så absolutt fortjener din oppmerksomhet. Tekstene blir litt vel mye inspirert av Seigmenn mens låtene er litt mer streit rock. Alt i alt en solid rockeplate fra et band som så absolutt har potensiale til å gjøre det godt på norske konsertscener fremover. Platen kan du bestille her.