torsdag, september 08, 2011

Nils & Prepple - Brent & resirkulert (album anm)

Hva skjer når to av trønderrockens høvdinger, Nils & Prepple, setter seg stevne i sitt eksil i Oslo. Utstyrt med Nils sin musikk og Prepples vokal satte de i gang og ut kom albumet "Brent & resirkulert". Rock slik som bare Raga Rockers og Dumdum Boys har klart å skape, men her i en sammensveiset utgave.

Platen fenger ikke 100% ved første gjennomlytting men man går da henn og nynner på singel låten "Reiser alene". Ved andre lytting er det andre låter som overtar oppmerksomheten, og deretter vokser bare albumet og man klarer ikke lenger å ha en favorittlåt. Albumet er helstøpt og solid uten å revolusjonere på noen måte.

Selv om dette ikke er nyskapende er dette et solid stykke håndverk alle Raga og Dumdum fans må ha i sin samling, fordi dette albumet skjeler så mye til disse bandenes produksjoner, samtidig som at dette er noe annet. Dette er utvilsomt Nils & Prepple i ny drakt og samtidig lett gjenkjennelig. Dette er rock på sitt beste med klassiske riff og melodilinjer flettet inn i ny drakt, med tekster på bokmål og med akkurat nok punch til å vekke oppmerksomheten i et hav av OK utgivelser, der denne svømmer oppå majoriteten og viser vei.

Dette albumet kan fort bli en klassiker en vakker dag, da vil du ha det i hylla di. Ingen grunn til ikke å ha denne trygt plassert i musikkanlegget ditt jo før jo heller.