mandag, januar 24, 2011

Iskald Konsert på Sinus, 22 Januar

Da var det nye albumet til ekstremmetall bandet Iskald, I Carried The Sun Alone, ute til salgs, og når et band gir ut ei ny plate så må de jo selvfølgelig promotere den med en skikkelig konsert. Og det gjorde Iskald så til de grader.

Etter to oppvarmingsband startet konserten til Iskald med en medley bestående av intro-sporet på den nye platen og de to neste sangene, Under The Black Moon og Natt Utover Havet. Som tidligere nevnt i min plateanmeldelse er ikke disse låtene av dem man husker best i ettertid, men de hørtes mye bedre ut live uten noen clean studiomix. Her var det virkelig beinhardt, og alle på scenen gjorde en utmerket jobb uten noen tydelige slurvefeil eller annet som kunne ødelegge opplevelsen. Trommis Aage Krekling greier svært godt å holde takten og utføre off tempo trommefiller uten å komme ut av takt, selv under raske deler, og gitarist/vokalist Simon Larsen sang mye råere her enn på plata. Vokalen gikk over til regelrett growling i perioder.

Etter de tre første låtene ble det spilt spor ifra deres to første album, Revelations of Reckoning Day og Shades of Misery, og her var det konserten virkelig tok av. Låtmaterialet på disse albumene er svært slitesterkt, med mye variasjon i riff og en egen sound som bare Iskald har helt maken til. Dessverre ble ikke mesterverket «Warriors of Northern Twilight» framført, men vi fikk iallefall «Lokes Dans» som et plaster på såret.

For å nevne det kan man også si at lysshowet var ganske flashy og gjorde litt vel vondt i øynene til tider, men til gjengjeld var lyseffektene svært godt synkronisert med musikken, noe som ga opptredenen et ekstra løft på det visuelle. Lydmixen var ikke så verst den heller, selv om gitaren var litt lavt i lydbildet.

Etter en siste låt ifra det nye albumet, Forged by Wolves, og et par andre låter gikk bandet av scenen. Men publikummet var såpass giret på mer at de ble heiet tilbake på scenen og spilte et utmerket ekstranummer før de gikk av, og tok med seg sola.

Alt i alt gjorde Iskald en knalljobb med musikken sin, og selv om de heller fokuserte på musikken enn crowdpleasingen ble konserten helt klart en suksess. Iskald er definitivt verdt å få med seg live.

9/10

(Bilde: Marius Leirånes)