torsdag, september 16, 2010

Nødutgang 2010

I mars kom de første navnene på årets NØDUTGANG festival. Nå er flere navn klare.

Petter O Hanna spontankomponerer musikk med mye friksjon og stor lekenhet. Resultatet blir en særegen miks av elektronika, støy, pop, glitch, samtidsmusikk og jazz. Duoen tar for seg kontrastene i all musikken de spiller, og fokuserer på konstruksjon og dekonstruksjon, for å komme til kjernen av hver eneste frase, melodi og rytme. Duoen kom med sitt debutalbum "That is a Step" (FMR Records) våren 2008 til gode kritikker.

Duoen består av Hanna Gjermundrød (vokal/livesampling). Hun har i tillegg soloprosjektet WHEN SHE UTTERS, og med i bandene LØYPE! og YouLovedMeLikeAStone. Petter Vågan (lapsteel, livesampling og effekter) som også spiller i Eyewaterlillies, Peloton, Juxtaposed, Room, Lightball System og Vertex. Begge har bakgrunn fra Jazzlinja på Institutt for musikk i Trondheim.

I tillegg er det Tyske improvisasjonsorkestret Hosho, New Zeelands multigitarist Greg Malcom, komponist og musiker John Wiese fra USA og til slutt, men ikke minst UN, klare for årets festival. Sistnevnte er en drone duo av engelskmennene Colin Potter & Paul Bradley.

Festivalen går av stabelen i Bodø i tidsrommet 21 til 24 oktober i år. Flere navn vil bli sluppet en plass mellom nå og før første konsertstart, så følg med.