torsdag, mai 21, 2009

Munch til nedlasting


Norges kanskje beste band igjennom tidene; Munch har fått sin dobble kassett utgivelse "Moments of Movement" lagt ut til gratis nedlasting på Bruunski beats. Du kan lese om den utgivelsen også på JR Bruuns blogg.

Munch var unik i sin tilnærming til sin definisjon av musikk og sluttresultatet ga da også respekt gjennom Europa. I dag er deres utgivelser ettertraktede og oppnår gjerne en tusenlapp for LPene. Musikalsk hadde de ett dystert perspektiv på samfunnet der de tok sine små ekspedisjoner inn i menneskesinnet. De er blitt sammenlignet med artister og band som Swans, Einstürzende Neubauten og Glen Branca uten at de høres ut som noe annet enn seg selv. Munch bærer navnet med rette og kan trygt sidestilles med maleren med samme navn hvis musikk og billedkunst kan sammenlignes i uttrykk.

For de fleste er Munch sin musikk ukjent terreng, men her åpner det seg en sjelden mulighet til å få et glimt inn i deres unike univers. Gjør oppmerksom på at lydkvaliteten kan variere litt da Moments samlingen består av demo, live og studio outtakes. En godsak for fansen med andre ord. Deres konsert i Stavanger 19/10-91 kan ennå lastes ned. Så last ned den også.

Andre linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9

mandag, mai 18, 2009

Zeromancer på vinyl

I disse dager gir platebutikken The Garden ut det nye Zeromancer albumet "Sinners International" på ut vinyl i 500 numererte eksemplar. Av disse er 250 på svart vinyl og 250 på rød. Etter seks års utgivelses pause er bandet for alvor tilbake. Så her bør fansen være våken å kjøpe før opplaget er borte og samlemarkedet bestemmer prisen. For mer om Zeromancer se her.

When - Homage Series Vol. 1 - ute i dag

I dag 18. mai kommer vol. 1 i Whens nye plateserie Homage. Første utgave er en hyllest til den amerikanske komponisten, improvisjonisten og jazzmusikeren Sun Ra. Det ryktes at vol. 2 skal hylle våre hjemlige helter Pompel og Pilt som herjet Barne-TV på NRK i skiftet mellom 60 og 70-tallet og har formodentlig vært en av de største inspirasjonskildene i norsk musikkliv.

Andre sider av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8

søndag, mai 17, 2009

Nye Willy B fanziner

Shapes of Things kommer i 300 eksemplarer i A4 størrelse og inneholder 20 sider med klipp fra musikkblader, Det nye og aviser på 60 og tidlig 70-tall. Utvalgt av Willy B. og Steinar Buholm. I utgangspunktet høres dette litt vel lettvint men resultatet er både informativt og morsomt. Her kan man lese om første konsert uten stoler i Norge og hvordan Cool Cats var stjerner osv osv. En liten tidsmaskin de fleste musikkinteresserte burde unne seg.

Fra samme utgiver kommer Jello Submarine med sitt femte nummer. Som alltid gjennomillustrert, proff trykk med fargebilder og tidvis meget god layout. Hovedsaken denne gangen er om Aunt Mary. Nevnte artikkel er noe av det bedre som noensinne har vært på trykk i en norsk fanzine. Bare den saken er verdt pengene alene. I tillegg kommer andre del av Nils B. Kvam intervjuet og en større sak på Dog Age. Nevnes bør også artikler på Tangle Edge og Mike Stax, i tillegg til en rekke anmeldelser og mindre saker. Denne fanzinen må kjøpes av alle med ett fnugg av interesse for norsk rock.

Begge kan kjøpes fra Jello Submarine / Sagstuvn 10 / 0976 OSLO eller på mail; wb@hvalerdata.no

lørdag, mai 16, 2009

Nytt nr av Platesamleren ute nå

Norges lengstlevende fanzine Platesamleren er nå ute med nr 105. Som vanlig er det diskografier og inngående produksjonshistorikk som står i fokus. Denne gangen er det serlig Creedence Clearwater Revival man tar et dypdykk i arkivet med. Først deres pre CCR utgivelser, deretter alle deres Skandinaviske pressinger, inkl John og Tom Fogertys solo pressinger. Deretter finner man nok en del i historien om Apple Records utgivelser og historien om Gary Pucket & The Union Gap. Litt sladder og auksjonsnytt og anmeldelser av fanziner og bøker alle platesamlere bør ha. Kort sagt nok et strålende nr av Platesamleren.

fredag, mai 15, 2009

Syv med nytt album ute...snart

SYV har gleden av å tilby deg singelen ”Kick in the Head” til gratis nedlasting, men kun i løpet av mai, så last den ned her eller lytt på låter på deres MySpace. ”Kick in the Head” er en forsmak på SYVs andre album ”Stoneland”, som slippes i løpet av kort tid.

Besøk også Sick Little Labels MySpace for å laste ned albumet ”Autostradajazz” av SYV, eller andre høykvalitets mp3 utgivelser fra Sick Little Label.

torsdag, mai 14, 2009

Ny Kunstnerisk leder for Ny Musikk

Styret i Ny Musikk har enstemmig valgt Øyvind Torvund til ny kunstnerisk leder for Ny Musikk. Torvund vil overta etter Lars Petter Hagen som nå er direktør i

Øyvind Torvund (f. 1976) fullførte komposisjonsstudiet ved Norge musikkhøgskole i 2001 og har siden vært aktiv komponist og produsent. Som komponist skriver han altUltima. fra kammermusikk til orkesterverk, og har skrevet flere verk som involverer musikere fra improvisasjon og folkemusikk- tradisjoner. Torvunds prosjekter skaper intense og eksklusive konsertopplevelser som f.eks. i Bandrom syklusen som startet da han var huskomponist for Oslo Sinfonietta i 2003.

Torvund har vært kunstnerisk leder for Music Factory festivalen sammen med Nicolas Møllerhaug og de to har også jobbet sammen om programmet til Borealis-festivalen. Torvund er for tiden engasjert som rådgiver for festspillene i Bergen

onsdag, mai 13, 2009

Bladed – Mangled Dreams (Crispin Clover Records) CD (anmeldelse)

Sjekk ut navnet Bladed først som sist for du kommer til å få høre det mer enn du aner i framtiden. De var med på ”All Sewn Up” tribute albumet for Patrik Fitzgerald tidligere i år med en helt ok tolkning. Nå er de klar med sitt debutalbum som viser hva som bor i dette bandet. Det er bare å slå fast med en gang at Trondheim er byen og det er det mest kreative og spennende musikkmiljøet i hele vårt langstrakte land. Glem Bergen, Oslo og resten, det er i trønderhovedstaden det skjer.

Nyeste gren på treet heter Blended og er egentlig ikke så nytt siden de har holdt på siden 2004 og spilt bl.a. på Øya (2007) og på de to siste by:Larm festivalene. Trioen består av Anita Kaarbøll (vokal/bokser), Stian Westerhus (baritongitar/effekter/kor) og Martin Langlie (trommer). Med bakgrunn fra band som Dadafon, Puma og Gåte er forventningsnivået på topp, desto gledeligere at resultatet er så brutalt vakkert.

Så hvordan er musikken til denne trioen? Tja den er særpreget, leken, utforskende og tidvis nyvinnende. Refereanser er alt fra tidlig Yeah Yeah Yeahs og Curve på sitt mest støyende og kompromissløse, like fullt er vokalen til Anita Kaasbøll herlig befriende og opphever enhver sammenligning med de nevnte orkestrene. Musikken har fragmenter av støyrock som bare Sonic Youth kunne det, samtidig som det er vakre og brutalt skjøre låter som bringer tankene til både Skunk Anansie og PJ Harvey. I det hele tatt dette er en slik plate som setter enhver i tankeboksen og tvinger fram lytting etter lytting med ditto nye elementer.
Platen bare gror og ligner mer og mer på en klassiker for hver lytting. Til slutt får du ikke nok og bare må sette den på en gang til. Jo dette er så absolutt en av årets sterkeste utgivelser og musikalsk burde appellere til lyttere av brutal metal og indie rock så vel som avant garde kretser med åpne sinn og rocka folk på jakt etter nye band som er kommet for å bli. Bladed er bandet å namedroppe hvis du vil være av de som hørte dem først og samtidig navnet som vil befeste seg som et referansepunkt andre band kan sirkle rundt å prøve å tilnærme seg.

Fortsatt i tvil? Hør på de låtene som ligger ute på deres MySpace og på NRK Urørt og bli overbevist. Deretter kjøper du albumet og blir frelst. (Band foto av Julie Loen)

tirsdag, mai 12, 2009

Doom aften 15. mai

"I et pentagram av sorte lys, representerer ALTERET det mørkeste i oss alle. En depressiv reise gjennom et kaldt, kaldt øde av tung ambient doom og psykedelisk støy. Form og uttrykk druknes i et beksvart hav av melankoli der melodi, overraskende nok, står i fokus som overordnet mål." heter det i presseskrivet om Altaar som spiller oppvarming for doom kongen Stephen O'Malley (Sun o)))) mm) på Blå, 15. mai i år.

Altaar henter sin inspirasjon i alt fra avantgarde black metal til shoegaze og dette blir bandet/konstelasjonens debutkonsert. Kvartetten består av; Andreas Tylden, Sten Ove Toft, Kenneth Lamond og Espen Hangård.

fredag, mai 08, 2009

SPUNK slipper album på søndag

Norges ledende improvisasjons kvartett, Spunk, kommer førstkommende søndag (10. mai) ut med ett flunkende nytt album. Det er bare å glede seg. For de som er så heldige å ha Henie Onstad Kunstmuseum innen radius av godkjent avstand kan belage seg på improvisasjonskonsert kl 14:00 på nevnte søndag. Der vil deres nye CD "Kantarell" bli behørig lansert men garantert ikke repetert. Kvartetten er en fryd for øret og fortjener all den oppmerksomhet de kan få så møt opp å kjøp for all del deres "Kantarell"

søndag, mai 03, 2009

The Last Record Company

I disse nedlastingstider har Rune Grammofon lansert et selskap som trygt kan se framtiden lyst i møte. The Last Record Company (TLRC) vil nemlig kun gi ut vinyl i 500 nummererte eksemplarer med cover som er utformet av Grandpeople. Alle kommer med nydelig kunstneriske utformede 16 siders hefter og musikken skal etter alle solemerker ikke ha vært gitt ut før. En våt drøm for enhver platesamler med andre ord. Label kompletister må merke seg start datoen 18. mai for da kommer de første utgivelsene ut. Kjøreplanen ser foreløpig slik ut;
TLRC1 Stian Westerhus - Galore (releasedato 18. mai)TLRC2 Maja Ratkje - Cyborgic (releasedato 18. mai)
TLRC3 Ultralyd - Renditions (releasedato 18. mai)

Mer om TLRC her; #1 #2
Mer om vinyl her; #1 #2