torsdag, mai 21, 2009

Munch til nedlasting


Norges kanskje beste band igjennom tidene; Munch har fått sin dobble kassett utgivelse "Moments of Movement" lagt ut til gratis nedlasting på Bruunski beats. Du kan lese om den utgivelsen også på JR Bruuns blogg.

Munch var unik i sin tilnærming til sin definisjon av musikk og sluttresultatet ga da også respekt gjennom Europa. I dag er deres utgivelser ettertraktede og oppnår gjerne en tusenlapp for LPene. Musikalsk hadde de ett dystert perspektiv på samfunnet der de tok sine små ekspedisjoner inn i menneskesinnet. De er blitt sammenlignet med artister og band som Swans, Einstürzende Neubauten og Glen Branca uten at de høres ut som noe annet enn seg selv. Munch bærer navnet med rette og kan trygt sidestilles med maleren med samme navn hvis musikk og billedkunst kan sammenlignes i uttrykk.

For de fleste er Munch sin musikk ukjent terreng, men her åpner det seg en sjelden mulighet til å få et glimt inn i deres unike univers. Gjør oppmerksom på at lydkvaliteten kan variere litt da Moments samlingen består av demo, live og studio outtakes. En godsak for fansen med andre ord. Deres konsert i Stavanger 19/10-91 kan ennå lastes ned. Så last ned den også.

Andre linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9