fredag, juli 10, 2009

Et nytt plateselskap har sett dagens lys

Selskapet heter Mars Melons og er en internettbasert label som gir vekk alle sine utgivelser helt gratis. I tillegg til musikk er det også flere former for visuell kunst klart til å bli lastet ned.

Ideen om selskapet ble unnfanget av Morten Dilevski Molthe julen 2008. I romjulen oppdaget han at han satt på mengder av opptak og viste om mer musikk som han mente fortjente ett større publikum. Det meste gjort av hans venner. I tillegg hadde han mange bekjente som drev med flere andre former for kunst.

9. juli 2009 ble selskapet offisielt startet med 18 utgivelser som ligger til gratis nedlasting. Musikalsk er dette så variert at det dekker musikalske smakssettinger som f.eks. folk, noise-rock, hardcore punk, industriell techno og avant garde. I tillegg kommer den før nevnte kunsten. I tillegg har de en mini-blogg kalt ”Heads Up” hvor de omtaler initiativer og artister de mener fortjener mer oppmerksomhet.

På utgivelsesplanen skal det i fremtiden komme ting som hip-hop fra den Norsk/Walisiske duoen HR, eksperimentell drum n’ bass fra Stjerna, chillout fra Shalal, pornstep (??) fra Mads Meskalin og screamo fra Make It A Dead One. En label som burde interessere de fleste i det musikalske landskapet bortenfor VG listen.