lørdag, juli 11, 2009

Festspillene i Nord-Norge 19.-26. Juni

Så er tiden inne for å tenke Harstad og festspillene igjen. I årets utgave finner vi flere interessante konserter men savner kanskje den virkelig store rosinen i pølsen, likefullt vil alle kunne finne nok til å mette sin musikalske hunger i løpet av uken.

Her er noen av høydepunktene;

På Havnepromenaden lørdag 20. juni kan man få med seg gratiskonsert med Jai Shankar, en av verdens beste tablaspillere, sammen med Håvard Lund og folke- musikkgruppen Fotefar. En konsert som viser spennet i konsertrekken som utgjør festivalen.

Gjermund Larsen Trio spiller søndag 21. juni på Grand Restaurant. Vi snakker her folkemusikk med en viss vri mot å tenke litt moderne tolkning, uten at folkemusikkelskerne trenger å bekymre seg. Larsen vant spellemannsprisen i klassen folkemusikk/gammeldans for debutalbumet "Ankomst” som kom i fjor høst.

"Den blå kofferten" er et konsertteaterstykke som får sin urpremiere på Kaarbøverkstedet mandag 22. juni. Stykket er signert Ole Henrik Giørtz og Lars Saabye Christensen og vil bli spilt flere kvelder under festivalen.

Tirsdag 23. juni får man oppleve jazzjoik på Galleri NordNorge med Skaidi. De er en duo bestående av jazzbassist Steinar Raknes og joikeren Inga Juuso. Duoen har nylig turnert i Argentina med sin musikk.

Kari Bremnes & Rikard Wolff har tidligere gitt ut plate i lag. Nå kommer de med en felles aften kalt "Sanger for 2" hvor de speiler et kjærlighetsforhold. Fra før det har begynt, til lenge etter at den er over igjenom egne og andres låter.

Rigmor Gustafsson møter Tore Johansen og sammen markerer de at Nordnorsk Jazzforum fyller 40 år, gratulerer. Konserten blir spilt over flere kvelder, også torsdag 25. juni på Grand.

"Mahagonny Songspiel" er det første verket Kurt Weill og Bertholt Brecht samarbeidet om. Nå blir det framført av landsdelsmusikerne #1 og #2, som er årets profil. Dette skjer i Harstad Kulturhus Lillesalen fredag 26. juni.

"URLYD - pustehull i valgfrihetens tyranni" er tittelen på en maratonkonsert med diverse urfolksmusikere som fremføres i Nordic Hall lørdag 27. juni. Fra Norge deltar bl.a. Roger Ludvigsen og Ragnhild Furebotten.