torsdag, juli 09, 2009

Nye nummer av Goldies og Platesamleren

Sommeren har inntatt mange platesamlere og da er det gjerne tid for å friske opp kunnskaper og utvide repertoaret. I så henseende er Norges to platesamlerfanziner alfa og omega for svært mange. I disse dager er begge ute med hvert sitt nr (Goldies #13 og Platesamleren #106).

Goldies utgis i Spania, men all skrift er utført på lett gjenkjennelig bokmål, så ingen fare for å forstå ord og bilder. Som vanlig er dette en svart/hvitt sak med artikler om band/artister med ditto diskografier. En liten moderasjon i og med at hovedsaken er en Melodi Grand Prix samlers bekjennelser. I tillegg om Tony Jackson og portrett av Reidar Armann Myhre, + masse auksjonsnytt og annet snadder-sladder for platesamlere.

Platesamleren kommer i imponerende 56 siders limfrest utgave med fargefotos og store utdypende single diskografier på Dave Clark Five og Uriah Heep (fokus på Skandinavia), i tillegg til bootleg anm av Rocky Erickson Oslo 10. august 07, leserbrev og annet som opptar platesamlere. Kort sagt er begge fanzinene et must have for alle som er levende opptatt av musikk og mener at it ain`t music if it ain`t on vinyl.