fredag, februar 29, 2008

Nye norske plater

Gledelig nytt til dere som gikk glipp av The Aller Værste - Live 1980 (Kippers) LP som kom ut i fjor og ble raskt utsolgt. Nå er den trykket opp igjen med gul vinyl, så alle kompletister må nok ha denne også.

14 april skal Jan Gunnar Hoff komme med sitt nye album "Magma" (Grappa) CD. 31 mars skal så endelig Motorpsycho sitt nye album "Little Lucid Moments" komme. Den kommer både som CD og som dobbel LP på Rune grammofon. Ryktene vil ha det til at vi kan glede oss til fire litt lengre komposisjoner, en på hver side på vinyl utgaven. Senere i år kommer Puma (14 april) og Adjagas (25 august) med nye album. Tittlene er ennå ikke kjent.

En gjennutgivelse av "Can a Butterfly Smash a Wheel?", samleplaten som dokumenterte undergrunnsmusikken i Bodø midt på 80 tallet. Den er planlagt gjennutgitt til årets NØDUTGANG festival (12-15 juni).

torsdag, februar 28, 2008

Burning Memory, Blaakraft og Arena på Sinus 1 mars

Som tidligere nevnt er ikke Sinus stengt. Langt derifra. Neste konsert er førstkommende lørdag hvor et av delengstlevende metalbandene i Bodø skal vise hvor skapet skal plasseres. Tenker selvsagt på Burning Memory. Med seg har de det debuterende bandet Arena og industriblues bandet Blaakraft. Det vil si denne gangen stiller de som en duo av Ronny Wærnes og Lars Nicolaysen. De har tenkt å fortsette der de slapp som oppvarming for 2:20 i fjor høst.

Mer her; #1 #2

Blå er 10 år i dag.

BLÅ sin historie startet den 28.februar i 1998etter at Kjell Einar Karlsen og Martin Revheim tok seg en tur langs Akerselva (i Oslo) og fant det gamle oppbevaringslageret for gull og diamanter (!) i Brenneriveien. BLÅ ble etter dette bygd opp på dugnad. Konsertscenen BLÅ slo an fra første stund med fokus på jazz, men ingenting var utelukket. Mantraen var å synliggjøre det usynlige. Stedet har da også blitt et viktig sted for alt fra avantgarde og jazz til industrimusikk og impro.

Du finner Blå også på MySpace.

onsdag, februar 27, 2008

Pressemelding fra Sinusmiljøet 27/2-08

Sinusmiljøet i Bodø har en framtid

Formannskapet i Bodø kommune har i dag fattet et vedtak som innebærer store organisatoriske endringer for miljøet rundt Sinus.

Hovedpunktene i vedtaket er:

· Bodø kommune vil sikre at all aktivitet i klubbene skal gjennomføres som planlagt.

· Hovedscenen Sinus er blitt oppfordret til å avvikle sin nåværende virksomhet, en oppfordring vi tar til etterretning.

· Det blir nedsatt en arbeidsgruppe som per 15. mai skal legge fram en anbefaling om framtidig organisering av aktivitetene som HS i dag ivaretar. Rapporten til Bedriftskompetanse vedr. framtidig organisering av Sinus vil bli lagt til grunn. Arbeidsgruppen vil bestå av 2 politiske representanter og 2 representanter fra miljøet.

· Miljøet har stor forståelse for at kompleksiteten i saken gjør saken uoversiktlig. Vi berømmer det positive politiske engasjementet i saken og mener at vedtaket som er gjort gir gode forutsetninger for et resultat som alle vil være tjent med i framtiden.

· Det gleder oss at et samlet Formannskap ser viktigheten i opprettholdelsen av miljøet.





Her er formannskapets forslag i sin helhet:

1. Formannskapet vil understreke at den aktivitetene Hovedscenen Sinus har lagt til rette for har vært et viktig bidrag til det levende kulturlivet i Bodø. Spesielt gjelder dette i forhold til rollen som et lavterskeltilbud for konsertarrangører og muligheten for frivillig virksomhet. Formannskapet mener det er viktig å fortsatt sikre at denne aktiviteten kan fortsette og er innstilt på å fortsatt yte støtte til dette når en framtidig organisering er på plass.

2. Bodø kommune avslår å sanere Hovedscenen Sinus sin samlede gjeld og på det nåværende tidspunkt å øke den årlige støtten.

3. Forutsetningen for å utbetale støtte til Hovedscenen Sinus har vært at det skal foreligge godkjente regnskaper for foregående år. Det er ikke framlagt endelig godkjent regnskap for 2007, og på denne bakgrunn betaler Bodø kommune ikke ut støtte til husleie for 2008.

4. Formannskapet vil oppfordre Hovedscenen Sinus til å oppnevne et avviklingsstyre eller å frivillig begjære oppbud.

5. Formannskapet oppnevner en arbeidsgruppe som skal gi en anbefaling om framtidig organisering av aktivitetene som Hovedscenen Sinus i dag ivaretar. Det forutsettes at en framtidig driftsmodell ivaretar forsvarlig styring av administrative, personalmessige og økonomiske forhold. Arbeidet skal bygge på notatet som er utarbeidet av Bedriftskompetanse. Gruppa skal bestå av 2 politiske representanter og 2 representanter fra klubbene. Kulturavdelingen i Bodø kommune stiller med sekretariatsfunksjonen. Ordføreren gis fullmakt til å oppnevne representantene. Arbeidsgruppa skal avgi sin anbefaling innen 15. mai 2008.

6. For å sikre aktiviteten fram til en framtidig organisering er på plass vil Bodø kommune i samarbeid med klubbene sikre at planlagte aktiviteter kan gjennomføres.

7. Vedtaket gjøres i henhold til Kommunelovens § 13 av hensyn til behov for en snarlig avklaring av saken.

tirsdag, februar 26, 2008

"My music is just like Webern. Only a little bit longer."

Sitat Morton Feldman (1926-1987)

3 mars kommer “The Viola in my Life” av den innovative amerikanske komponisten Morton Feldmans, er det første albumet på ECM NEW SERIES som i sin helhet er viet til hans komposisjoner. De fire mindre verkene som utgjør ”The Viola in My Life” ble skrevet av Feldman i 1970-1971 til bratsjisten Karen Philips. Feldmans arbeider i denne perioden var sterkt inspirert av John Cage, som han jobbet tett med i “the New York School” kretsen på 50 tallet. Verket blir her fremført av Cikada Ensemble og Kringkastingsorkesteret under ledelse av dirigent Christian Eggen.

Bratsjsolist på nevnte album er Marek Konstantynowicz fra Gizycko i Polen. På 70 tallet var han aktiv på den polske frijazzscenen, før han i 84 flyttet til Norge. Her har han jobbet i Trondheim Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret. I tillegg har han vært medlem av Cikada Ensemble og Cikada Kvartett siden oppstarten.

mandag, februar 25, 2008

LA SINUS LEVE!


I dag mandag 25 kl 19:00 var det en støtte aksjon for å bevare Sinus. Grunnen til det er at formannskapet i Bodø kommune har fått et framlegg hvor det innstilles til, i realiteten, nedleggelse av en av Europas lengstlevende rockescener. Slikt kunne ikke Bodø folket la gå upåaktet henn og stilte opp i hopetall. Et fullstappet Sinus viste hva de mener om byråkratiets totale mangel på forståelse på hva realitetene ved nedleggelse har av effekt.

Her er noen linker på siste dagers oppslag i lokalmedia om saken; #1 #2 #3 #4 #5 #6

En Facebook gruppe som ble opprettet rett før helgen har fått over 800 mennesker til å melde seg inn på litt over to døgn og den vokser for hvert minutt (bokstavelig talt). Du finner den her.

Pressemeldingen vil bli lagt ut på Sinus sidene i løpet av kvelden slik at alle som vil kan lese hva Sinus mener om fremlegget.

søndag, februar 17, 2008

Nye Norske pønk utgivelser å glede seg til


8 mars kommer Brutal kuk sin nye plate. Det blir markert med release party på UFFA i Trondheim. Oppvarming på denne kvelden blir Hjørdis Gössting. Platen utgis på den nystartede labelen MusicWeLike.

Andre linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5

Litt senere på året kommer Slaxxmaal sin 7" EP med 19 (!) låter. Den blir utgitt av Fyllingdalen grammofonplateselskap. Test pressing er godkjent så i løpet av mars bør den vel være tilgjengelig for publikum. Noen smakebiter på den platen finner du her.

Andre linker av interesse; #1 #2

Den som venter på noe godt venter ikke forgeves heter det. Vel i desember 2006 ble Bannlyst sin LP mastret. Den består av Bannlyst sine bidrag på splitt kassetten med Angor wat samt deres 7" EPX-port plater. Nå ble test pressingen for dårlig slik at videre produksjon har blitt forsinket. Senere ble LPen remastret og nå er Norwegian Leather Records kommet så langt at man jobber med å samle sammen info, bilder etc for å lage covret. Platen er lovt utgitt i løpet av 2008. Denne LPen må ikke på noe vis forveksles med den bootleg LPen som kom ut for noen år siden.

Andre linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8

lørdag, februar 16, 2008

Ny Ronny Wærnes utgivelse.

En av de mer produktive noise/experimentell orienterte artistene
her i Norge er Bodøværingen Ronny Wærnes. Nå er han aktuell med ett nytt album på Ambolthue Records. Det har fått tittelen "Johnny Guitar" og er utgitt i ett begrenset opplag av 30 eksemplarer.

Wærnes sin nye duo Stokatiske lodd, har nylig også frigitt to komposisjoner til gratis nedlasting på duoens MySpace. Andre halvdel er Hallstein Sandvin, kjent fra bl.a. Hide unas og Käthe kollwitz mm. Mens Wærnes er festivalsjef på Nødutgang festivalen er sistnevnte fast lydmixer på samme årlige happening.

Andre linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12 #13 #14 #15

tirsdag, februar 12, 2008

Urørt Monroe


Denne ukens Urørt er det tidligere Bodø bandet Scarlet Monroe. De kan i et intervju med Urørt fortelle at de kommer snart med en EP og at de nå er bosatt i Oslo. De bobler over av ideer og lengter etter å turnere igjen. Uansett en liten fjær i hatten er å bli ukens Urørt. Vi som har fått lov til å overvære bandets karriere i hjembyen kan vel ikke si noe annet enn, at utmerkelsen "ukens urørt" var på tide.

Andre linker av interesse; #1 #2 #3 #4

lørdag, februar 09, 2008

Nytt album fra Unni Løveid

18 februar kommer Unni Løveid sitt oppfølgingsalbum til "Vita" (Grappa, 2005). Det albumet er av mange omtalt som kanskje det vakreste som er skapt i Norge. "Vita" var kun basert på Løveids vokal og innspilt av Helge Sten i Emanuel Vigelands mausoleum på Slemdal i Oslo.

Det nye albumet har fått tittelen "The Loved One". For å promotere det skal hun bl.a. opptre på årets By:larm i Oslo. Løveid er noe så sjelden som en vokalist som har fått utmerkelser både som folkemusiker (”Årets artist” under Folkelarm 2006, folkemusikkens svar på by:Larm) og Spellemannprisen innen samtidsmusikk sammen med Kringkastingsorkesteret og Grex Vocalis i 2007. I tillegg har hun gjort musikk i lag med artister som Terje Isungset og Hild Sofie Tafjord.

søndag, februar 03, 2008

Spellemannsprisen 2007 - en kommentar

Så var det tid for Spellemannsprisen 2007 og her er vinnerne for de mest interessante prisene;

* Samtidsmusikk; Kari Rønnekleiv/Ole-Henrik Moe – «Ciaccona/3 Persephone Perceptions»
* Rock; My Midnight Creeps – «Histamin»
* Metal; Mayhem – «Ordo Ad Chao»
* Årets musikkvideo; Dimmu Borgir – «The Serpentine Offering»
* Jazz; Petter Wettre – «Fountain Of Youth»
* Årets nykommer; Tine Thing Helseth – «Haydn/Hummel/Albinoni/Neruda»
* Åpen klasse Live Maria Roggen – «Circuit Songs»
* Hedersprisen; DumDum Boys

Man kan selvsagt si mangt og meget om disse prisene men at det nydelige debutalbumet til Hild Sofie Tafjord som soloartist; "Kama" (Pica Disk) ikke er nominert blandt de beste i sin grupper høyner ikke kvalitetsstemplet på denne prisen, snarere tvert imot. Likeledes hvor er nominasjonen til Alog sin musikkvideo til komposisjonen "Son of King"? osv osv. Alle vil selvsagt aldri bli tilgodesett med akkurat sine favoritter. Sånn er det hvert år, men...irritasjonen, frustrasjonen og konfrontasjonen med at man stadig lar seg opprive over manglende innsikt i hva som bobbler i norsk musikkliv er egentlig mest fascinerende.

Hva er det med Spellemannsprisen og Alarm og alle de andre prisene som gjør at vi bryr oss? Har de egentlig noen betydning på salgstall, erkjennelse og å finne nye lyttere i et stadig tøffere marked? Noe må det være, men hva? Tja det er vel helst ett utslag av frustrasjon over at dinosaurene alltid vinner og de egentlige vinnerne blir oversett, i år som alle de foregående årene.

fredag, februar 01, 2008

Liliedugg rører på seg

(Liliedugg, UFFA 10/11-06. Foto; Tore Stemland)
Liliedugg gjør en liten turne i slutten av april og spiller i Oslo 25 april, i Stavanger 26 april og i Trondheim 30 april. Så da er det bare å møte opp på nærmeste konsertsted. Det ryktes om mye nytt låtmateriale, som de vil feste til rillene som vi sa i gamle dager, nå heter det vel å mangfoldigjøre det digitalt eller noe sånt. Uansett går bandet i studio i løpet av mai så da bør høsten være noe man lengter til.

Andre linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8