fredag, juli 04, 2008

Ut av vår hule


Alle byer med respekt for seg selv har minst en festival å vise til. Nå har Fauske flere men den første som kommer i følge kalenderen er Ut av vår hule. Det er første gangen den blir arrangert i år og ut fra hva de har fått inn av artister er det klart at de har valgt bort de dyre nasjonale artistene til fordel for en rekke lokale artister fra hele Salten området. Svært prisverdig booking politikk med andre ord. Av artistene kan nevnes HumdinGer, Christer Borg, Arvid Nilsen And The Deputees, Gangrene, Laura og Dink.

I tillegg blir det forskjellige kunstutstillinger, moderne circus og mye annet. Med andre ord en festival som har tenkt utradisjonelt. Beliggenheten i et åpent steinbrudd bekrefter bare den tanken.

OPPDATERING 10. juli 2008;

Bodø-bandet "HumdinGer" skulle etter planen spilt på "Ut av vår hule"-festivalen på Fauske i kveld, men har dessverre vært nødt til å melde avbud grunnet problemer med utstyr som skulle vært på plass. Pga for liten plass på scenen får ikke HumdinGer ta med utstyr de tidligere er blitt lovet å kunne bruke, samt at "Ut av vår hule"-komiteen ikke har lykkes å skaffe til veie annet nødvendig utstyr for å kunne gjennomføre konserten. Både bandet og arrangøren beklager dette på det sterkeste, men håper på å samarbeide igjen ved fremtidige anledninger.
Lars Nicolaysen på vegne av HumdinGer