fredag, mai 05, 2023

Nytt(ige nyheter)

Som vanlig på fredager står utgivelsene i kø. En av de utgivelsene det har vært stor spenning til er Lemur sitt album «Critical Bands». Her er en 11 minutter og 50 sekunders smakebit. Ute på alt av strømmetjenester og på CD (på vinyl også?). Men rask lytt avslører et album som definitivt tåler noen dusin avspillinger. Nydelig klangverden og tildels åpner nytt terreng, og gir faen i kartet. Herlig. Slippfest på Kafe Hærverk i Oslo i morgen 6. Mai klokken 13:00. Event her

Singelen “Never Wanna Go Home” med pop-punkbandet Fashion Victims, slippes i dag. De lager fengende, melodiøse pop-punk låter og har satt seg et mål om å levere de fra øverste hylle. Debutsingelen «Such a Bore» ble beskrevet som «én av de beste norske låtene i sin sjanger» (NRK P13) og «eventyrlig bra» (Adresseavisen). Fashion Victims er om dagen i studio for å spille inn sitt debut album.  

Slaamaskin slipper onsdag 11.mai sin andre digitale singel knyttet til det kommende albumet "Trollveggen"! Siden låten «Forfall» omhandler nasjonalromantikk og kapitalisme så er det jo selvsagt at låten slippes i selveste nasjonalromantikk måneden mai. Låten blir tilgjengelig på de aller fleste strømmeplatformer.

Løvehesten er ett nytt indieband fra Trondheim som slipper sin andre singel «Kollekt» der de synger om «ka e meininga, med meiningslausheita». En betimelig filosofisk tekst holder låta oppe definitivt.

Når man er inne på indie; Heatwaves gir ut singelen «Always Talking Shop» i dag. En pen radiovennlig låt med melankolske trekk. I bandet finner du en gjeng rutinerte musikere som har spilt for Paperboys, John Olav Nilsen & Nordsjøen med flere.

Labelen Mono-Log er 10 år og i den forbindelse har de laget en festival. Den holder de på «...Norges Seattle; STORD» som de ordlegger det selv. Her finner man viser, rock, alternativ pop, performance og indie. På www.mono-log.no finner man alt det du trenger å vite.

Bergen bobler over for tiden med utgivelser og artister. Pokal er ett av de og de leverer singelen «Vestkanten historie» i dag. Det er en poprockballade om kjærlighet, vennskap og ungdom i drabantbyen. Det handler om å være en «outsider».  

Tape Trash er det nye prosjektet til Anders Magnor Killerud og Kristofer Mathias Staxrud. Duoen beskriver selv musikken sin som rock for de som liker pop, og pop for de som liker rock. Totalt blir det en blanding av indie, emo, drømmepop og shoegaze. Onsdag 10. Mai slipper de sin neste singel «Fever & Alco». I kveld spiller de på Kulturhuset på Oslo Indie.

«From The Netherworld» er siste utgivelse fra Defraktor. Noter deg droning, dark ambient og lydlandskaper perfekt for enhver mørk thriller/skrekkfilm. Til dette er det også gjort noen AI videoer, som er etterarbeidet av Karsten Hamre selv. Er foreløpig kun på strømmetjenester, men er forventet å bli utgitt på CD/LP/MC. Krysser fingre og tær for at det skjer, for musikk som dette trengs. Kan minne litt om en krysning av Are Mundal og DeathProd. Pliktlytt og når den tid kommer, pliktkjøp. Under her er en smakebit:
 
Synes du eksperimentell musikk er Vanskelig? Smalt? Ekskluderende? Da er du velkommen til konsert i nyMusikks serie «Håndbok i trivsel på konsert med eksperimentellmusikk», der man presenterer ulike typer eksperimentell musikk i samme konsert. Programmet er kuratert av Maia Viken, komponist og masterstudent ved Norges musikkhøgskole i samarbeid med Bjørnar Habbestad, kunstnerisk leder i nyMusikk. Det skjer i kveld i Oslo kl. 19-22 (dørene åpner 18.30). Mer info i denne eventen.

Howlin’ Sun gir ut sitt album «Maxime» neste fredag, men vi tar det med nå så kan folk krysse av på kalenderen og vente i spenning. Det kommer ut ca fem år etter at de ga ut sitt selvtitulerte debutalbumet sitt. Absolutt på tide med å komme med sitt andre album. Folk som liker litt mørk rock med influenser fra både countryrock og garage, bør sjekke ut «Maxime». Forøvrig er tittellåten en hyllest til den nå nedlagte legendariske spillestedet i Bergen. Kommer ut på CD, svart vinyl LP og limited transparent oransje vinyl.