onsdag, mai 03, 2023

Muskkavisen Backstage tilbake?

I disse dager har Backstage musikkformidling fått en splitter ny web. Der vil de fortløpende informere om hva som skjer derfra, av plateutgivelser, bøker og kanskje revitaliserer de musikkmagasinet Backstage også (la oss håpe det skjer. Vi trenger en rocka musikkavis her på berget).


De nevner at de har enkelte nummer av Backstage ennå for salg og utelukker ikke en mulig ny omgang med denne musikkavisen som varte fra 1999-2007, og var på det tidspunktet landets eneste norske musikkavis. Håpet er tent for nå må man jo forholde seg til noen blogger og fanzinen Schnørr, stort sett. Ikke noe galt med dem men en skikkelig musikkavis hadde vært meget bra, spesielt med tanke på den oppblomstringen norsk rytmisk musikk har hatt de senere årene.

De gir også ut plater der spesielt albumserien «Norsk Rocks Skattkammer» (hittil i 10 volume) har blitt lagt merke til. På bokfronten finner man Terje Nilsens to bøker om Trondheims rocken fra 1950 til innpå 1990-tallet. Her loves det flere bøker, som allerede er i produksjon. I det hele tatt er det nok mye å se fram til fra Trondheimsbaserte Backstage.