fredag, april 14, 2023

Singlenes tid er ikke forbi

I dag slipper Rosa Faenskap sin argeste singel (etter eget utsagn), mens MiO frir til Raga Rockers. Strange Horizon rocker landeveien og rett over helga kommer The Pink Eye And Grave Danger med en låt om melk!! The Future Looks So Bright I Gotta Wear Shades...snart.

Rosa faenskap skriver at de; «...er en kjærlighetserklæring såvel som en krigserklæring mot svartmetallen. I en sjanger marinert i usunne mengder testosteron står ROSA FAENSKAP som en motvekt, og feirer skeivhet, likhet, og alt som glitrer.». Man klør seg i panna og lurer på hvilket faenskap er dette da?

Uttrykket deres rapper riff, feeling og stemninger fra såvel hardcore som black metal. En blanding som burde appelere til de fleste som leser denne bloggen. Rett og slett forfriskende er trioens lydbilde, sans for rått, fort & gæli. Man blir fort sjarmert av dette. De avslutter presseskrivet med at de «...skal etter deres beste evne drive svartmetall-purister til vanvidd, og skal se hell’a good ut mens de gjør det.». Hærligt hærligt men farligt var en klassiker på tidlig 70-tallet. Denne er hærligere og farligere. Dette vil man ikke gå glipp av.

MiO er et av de mest lovende bandene som ennå ikke har debutert skikkelig (altså ikke gitt ut album ennå, men slapp av det kommer 9. Juni). Deres singler til nå har vært preget av folkemusikk som i små fragmenter har lignet på Gåte og dets like, men alltid med så mye eget særpreg at man aldri er i tvil om hvem som styrer showet. Spesielt vokalen er selve signaturen. Fantastisk stemme som brukes perfekt i lag med bandets komp. Fela minner om Hege Rimestad i mange av hennes bandprosjekter. Lyden av hardingfele gir bandet en ekstra dimensjon som setter MiO en mil fremfor sine konkurrenter.

Bandet er uten tvil verdt å vente på. Thight, gode arrangeringer og knallsterke låter får man aldri nok av. I dag slipper de en låt som de lagde mens de hadde Raga Rockers i bakhodet. En låt de tenkte at Raga kunne ha gjort, men som aldri skjedde. Vel nå har verden fått svaret og selv om den er deres minst folkinspirerte hører man ennå godt at det er MiO som fyller høytalerne. Nok en låt fra deres kommende album. Det er bare å skrive opp på kalenderen at 9 juli skal vinylen kjøpes.

Bergenske Strange Horizon har tidligere gitt ut et album. Nå konsentrerer de kreftene om sitt andre album. For å markere det slipper de låten «The Road» i dag, med hjelp fra Kryptograf. Det er Apollon Records som gir dette ut og der i gården gis det ut mye bra for tiden.

«The Road» er som tittelen lover en en rocka låt om å vandre gamle landeveier og undre seg over det som har vært, det som er og det som kommer. Lettere hverdagsfilosofisk betraktninger tonesatt tung tung rock i kryssningspunktet mellom Black Moon Circle og Black Debbath, med en touch Sunswitch. Førsteklasses go gammeldags norsk metal. Sjekk ut.

Sist ut i denne singelrunden er det ferske Oslobandet The Pink Eye And Grave Danger. De slipper på mandag sin nye singel «Expensive Milk». En låt som tar opp i seg inspirasjon fra Nirvana og Queens Of The Stone Age, i en rå mix av testosteron og utbrytertakter. Det svir av instrumentene i denne herlige hardrock låta. Denne singelen blir tett etterfulgt av «Deep Breath» nøyaktig en uke senere.

Trioen er i egne ord «...produktive JA-mennesker som tilstreber å spille live ofte og slippe jevnlig musikk.». Følger de opp den lovende melkesinglen er det all grunn til å tro at vi får høre mer fra den kanten. Bandet vil også poengtere at de «...er per dags dato ikke tilknyttet noe plateselskap eller bookingselskap og er interessert i å bli det. TPEAGD er også spillesugne og klare for eventuelle supportmuligheter og konserter.». Da er det bare å håpe de gjør konsert i ditt nabolag...snarest mulig.