onsdag, april 20, 2022

Polardegos – Lockdown (EP anm.)

Supergruppa Polardegos er her igjen, nå med en femspors EP som slippes på strømmetjenester i dag! EPen har fått navnet «Lockdown» og henspeiler på nedstengningen under coronatiden. Der de ved forrige korsvei var utagerende og pønka så det holdt, har de denne gang latt seg inspirere av 80-talls new wave og minimalsynth!!

Utgivelsen åpner med tittellåta, som er en slags situasjonsrapport fra ett tidligere nedstengt samfunn. Savnet om å slippe sosialiserings stresset. Ikke mere tur på byen igjen. Det til ny rock (het så i de dager på norsk) rytmer og toner. Her samples det over en lav sko og det med stil. Dette er revitalisering av gamle helter på en helt utmerket måte.

Neste låt er en kort liten instrumental som er bygd opp rundt noe som høres ut som rytmetrack fra en PLX 15 låt, masha opp mot Paisaje electrónico sin låt «X2». Ett kort innspill som leder til «Livets rett». En låt som bringer tankene mot Per Bergersen. Mørket senker seg kraftig med denne. En sterk tekst som virkelig setter spørsmålstegn rundt livets rett, rett og slett. En låt som har gjestevokal fra selveste Harald Fossberg (ex Hærverk, TRBNGR mm).

«Tid og sted» er bygd på Til alle barna og har gjestevokal fra Lange Harald i Bøyen beng. En låt som har ett refreng som går på at «Det koster å være kar». Ei låt om litt mye liv på samfunnets mørke side, og følger opp stemningen på denne fem spors saken. En låt som virkelig drar opp EPen.

Til slutt kommer «Annas sang» som er bygd opp på Krim U sample. Det blir ikke bedre enn dette. «Det e på tide me en anna dans/ e du klar førr en anna dans». Tipper de fleste kjenner rytmen slite i foten.

Alt i alt kan denne varmt anbefales for alle som liker ny rock/new wave/indie osv og vil nok falle i smak hos mange utenfor disse sjangerne også. Meget bra produksjon, tøft cover kombinert med heftig samplebruk og meget vellykket vokal til det hele. Det eneste som trekker ned er samplingen «Polardegos skal holde kjeft» som de har brukt opp nå :-) Men de sterke låtene, og fremføringen gjør at denne utgivelsen er vel verdt en lytt eller flere. Strøm i vei.