onsdag, april 13, 2022

Angstsemblet – Angstsemblet (7" anm.)

Lukket avdeling records er definitivt tilbake og takk for det. Etter litt over ett års pause kom de med to vinylutgivelser i fjor, og i år serverer de Angstsemblet sin singel «Drikkevann i dass». En moderne nidvise om NAVs brutalitet som fører til historien om en stakkars jævel som må bo i ett trekkfullt lager og, ja du tippet riktig, må drikke vann i fra dass. En moderne «Frem fra glemselen» tekst rett og slett.

Låten er en rytmisk sak i hovedsaklig ska-takt. Innimellom kommer refrenget som er litt go gammaldags uptempo pønk. Vokalen høres ut som Arild Nyquist som blir backet av Dr. Fish. Skrangler sjarmerende avgårde igjennom øregangene. Til tross for mye 80-talls vibber gjør teksten denne til en mer eller mindre moderne situasjonsrapport langt vekke fra overbetalte politikeres gratis leiligheter, og sorgløse tilværelse.

B siden heter «Eirik Jensen Is Innocent» og er en ironisk situasjonsrapport fra Oslos mer narkotikabefengte miljø. Bare avbrutt av Eirik Jensen Is Innocent om at og om at, til spretne pønketoner. Morsom og bra plate som tar opp to av mange skyggesider i dagens samfunn. Akkurat det som trengs i disse dager.

Innspilt i 2019, utgitt i år og er overaktuell i mange år framover. Kun presset i 225 eksemplarer og inkluderer tekstark for alle som er det minste i tvil om budskapet. En kommende kult klassiker. Løp og kjøp.