onsdag, november 20, 2019

Adrian Cox - 33/99 (album anm.)


33/99 er en tredjedel av albumet 99 sanger, derav tittelen. Et album som Adrian Cox ga ut i 2009, dvs han lagde det og Ambolthue ga det ut. Her har Cox tatt ut sine 33 favoritter fra albumet og fikket, spikket og knottet for å forbedre låtene slik han egentlig ville ha de.

At Cox er glad i korte låter bør være en kjent sak blant fansen, men for nye lyttere vil det nok være en bedre start å fordype seg i 33 miniatyrlåter enn 99 minitayrlåter. Dette er stort sett synthpop i korte drag, med stort sett de samme tekstene som låtene hadde på 99 sanger. 

Så er det noen forbedring? Stort sett ja. Instrumentparken er nok utvidet/oppgradert siden dette ble spilt inn første gang og det har gjort at en del av låtene er blitt friskere og kommer bedre til sin rett. Nå er låtene stort sett like korte som sist, så her går det fort unna. Å ta seg en pause etter hver låt å la den synke inn før man starter ferden med neste låt er nok å anbefale. 

Låtene har en stor egenverdi, er varierte så man hele tiden får nye friske innslag og tekstene er små filosofiske bidrag i en travel hverdag. De av oss som har snurret 99 sanger noen ganger vil nok føle at dette er litt for snaut. En tredjedel er for lite og vil nok sverge til full pakke, men som en introduksjon til hele albumet er dette virkelig å anbefale. Spesielt nye lyttere bør starte her og arbeide seg bakover i katalogen til Adrian Cox. Der er det utrolig mye fin synthpop å oppdage.

Du finner albumet på strømmetjenester.