tirsdag, august 27, 2019

Nytt(ige nyheter)


1349 kommer med nytt album 18. oktober. Det har fått tittelen «The Infernal Pathway». Det kan forhåndsbestilles via deres Bandcamp. Der kan du velge i tre forskjellige vinylfarger, eller du kan kjøpe den på CD, kassett eller digitalt. Noe merch ligger der også.

Siden forrige Nytt(ige nyheter) har Negative Øhio gitt ut en ny singel. Denne heter «The Great Fiskelefse Mystery» og har en gjesteopptreden av May S. På didjeridoo.

Acarash, Barren Womb, Golden Core m.fl. Er å oppleve på årets Høstsabbath. Derifra meldes det at det er få billetter igjen, så her bør man nok bestille jo før jo bedre.
Uhørte kart, en musikkinstallasjon av Natasha Barrett. Med utgangspunkt i kart fra 1500- og 1600-tallet ble Natasha Barrett invitert til å produsere et spesialkomponert lydverk for Kartsenteret. I verket vekkes lyden av eventyrlystne sjøfarere og oppdagelsesferd til liv, lyd som spiller på de fantastiske vesenene som er tegnet inn på kartene, og lyd som spiller på de spesifikke historiske hendelsene som kartene dokumenterer. Verket skjærer på tvers av tradisjonelle grenser mellom fortid og samtid og mellom kunst og kunnskap. Arrangementet er del av åpningsuka for Nasjonalbibliotekets kartsenter. Arrangementet foregår i Kartsenteret 5. september kl. 18.30.

Meget lyttervennlig metal fra Sublime Eyes. Deres nye album er nettopp utgitt og heter «Corrocean». Absolutt verdt å sjekke ut.

Osloduoen Veins blander de fleste elektroniske sjangre verden har sett de siste 40 årene på sitt nye album «Girth». Og da gjerne i hver enkelt låt. Det blir selvsagt unikt og må høres. De omtaler sin musikk som; pop-metal-electro-ørkenrock-frijazz-industrielle-death-metal! Intet mindre. Og presseskrivet til albumet kan opplyse om at tematikken; «...spenner over temaer som Lars Ulrichs vaklende tenniskarriere, fascinasjoner for øredøvende vond kroppslukt, Steven Spielbergs utdaterte spesialeffekter samt en lærebok i hva petroleum egentlig er for noe mystisk.»

Pink Dirt første singel re-release 21. September i år på Aye aye club i Oslo. Av mange regnet som norges første pønksingel, skal nå bli tilgjengelig igjen for folk flest, nesten på dagen 40 år etter at den kom ut første gang. Den er selvsagt obligatorisk i enhver pønkvinyl samling.

23 November 2019 er VerkstedhallenSvartlamon (Trondheim) stedet å være. Da blir Norges første pønk LP reutgitt. Vi snakker selvsagt om Trondheims samleren 7000 Riff. Denne gangen på rød vinyl. Som ikke det var nok er endelig Sjølmord LPen klar og slippes samme kveld. Toppen av kransekaken er at Edge gir ut debutplaten sin, ca 40 år etter at de spilte inn sine bidrag på nevnte 7000 Riff. Sistnevnte kommer med en mini LP. Alle tre kommer i begrensete opplag. På scenen får man oppleve både Edge og Sjølmord og muligens en og annen overraskelse. Mer om det her.

Stavangerbandet Agenda slapp sitt nye album «Apocalyptic Wasteland Blues» 23 August. Det kommer både digitalt og på LP. Musikalskt er dette crustpunk. 

Fredag 6. september slipper Hollow Hearts sitt tredje album "Peter" på Westergaard Records!
Det slippes i 100 limiterte eksemplarer på hvit vinyl. Kr. 299,-. Det er nå lagt ut på forhåndssalg og selges kun her!

Fagseminar om universell utforming /tilgjengelighet. Fagseminaret gir en innføring i tilgjengelighet som angår informasjon, billettbestilling, trinnfri adgang, HC-toalett, teleslynge, skilting, merking og sikkerhet. Målet er bedre tilgjengelighet på festival-/kulturarenaer for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, og bedre mulighet for denne målgruppen å delta som frivillig og få tilrettelagte oppgaver.
23. sept: TROMSØ-REGION
kl 1000 – 1500, Tvibit/ konsertsal
24. sept: NORD-TROMS
kl 1700 – 2030, Kultursenteret i Olderdalen
25. sept: MIDT-TROMS
kl 1730 – 2100, Kulturhuset Finnsnes / Lillesalen
26. sept: SØR-TROMS
kl 1700 – 2100, Thon hotel Harstad, møterom Vågsfjord/ 6. etg.
MELD DEG PÅ VED Å KLIKKE HER FOR INNMELDINGSSKJEMA. https://forms.gle/1Yyr2pM8bQY18zpk8
Påmeldingsfrist: 5. september 2019

Sysselmann ute med ny utgivelse. «Ritual of the Aurora Noir» blir beskrevet som eksperimentelt med sterke innslag av feltopptak og rytmikk, som virkelig får fram Sysselmannens arsenal.

Anti-Lam Front - Litt av en Khan (digital single) slippes 6. september 2019, på Second Class Kids Records. For å følge opp den spiller de (og en rekke andre band) på årets Laarfest 1 og 2 november. I november slipper bandet både splitt-EP med sine venner i Laarhöne og splitt-7" med svenske Headless Frank, mens den middels vanskelige andreplata ventes en gang i 2020.

Nytt Oslobasert rockeband som heter FIGHTS. De slapp sin første "Asbestos High" 23. august. For å markere det og vise publikum hva de står for spiller de på Enga i Oslo 6 september, og dagen etter på Vaterland i Oslo.

Lamek slipper sin nye singel «Kom» 19 september.

Norsk råkk er å se i levende live på Revolver i Oslo 22 november.

Veislakt sluppet sin versjon av "Sonic Reducer" som originalt ble gjort av legendariske Dead Boys, som singel.

Golden Core har satt utgivelsesdato for kommende album og sluppet coverdesignet. Det nye albumet er i hyllene 1. november og har fått tittelen "Fimbultýr". Forhåndsbestillinger kan du gjøre nå via deres Bandcamp.

Psyko Blasfemi, med sin catchy punk, Rødt Kort med allsang-oi for gatene, og Føkkefjord fra tjukkeste bibelbeltet, med punka politisk visesang gjør konsert i nærmeste framtid. Headliner The Conscripts er et bokstavlig talt grensesprengende band, med medlemmer fra Canada, USA og Colombia. Gjengen spiller aggresiv anarkopunk i sama gata som den hardere delen av Crass Records-katalogen, og er i Europa for første gang, for å promotere debutplata si, på Byllepest Distro.
Hele konfekten serveres i Grottene i Stavanger 5. september.

MoE sin låt «Scum» fra deres siste album «La Bufa» er inkludert på bonus CDen «The Wire Tapper 50» som følger med magasinet Wire i august i år

Ohmwork slipper sitt nye album «Horrorworks» fredag den 13, september. Det slippes både som gatefold vinyl og digitalt.

POING og Maja S.K. Ratkje fremfører sanger fra de siste hundre år med temaer som kretser rundt kapitalens innvirkning på hver og én av oss. Et tema som de utforsket på albumet “Kapital & Moral”. Sammen utforsker de det sinnet som finnes i John Lennons «Working Class Hero», sårheten omkring asylbarn som finnes i Åge Aleksandersens evig aktuelle «Fremmed fugl» og Rudolf Nilsens beskrivelse av barna som lager klær til vestlige forbrukere i «En vise om Kinabarna». Musikk og tekster av Kurt Weill og Bertolt Brecht, Alf Prøysen og Tom Waits er også sentrale i dette prosjektet. Få det med deg på Nesodden jazzklubb / Hellviktangen kunstcafé 26 september.

Neste års Inferno festival går av stabelen 9.-12. April.

Stonebreakers med nytt singelslipp 30. august! «Let’s rock the Boat» er andre singel fra det kommende debutalbumet til Tromsøbandet. Fra før av har de sluppet singelen «Boogie Swing». Debutalbumet «It’s All about Rock ‘n’ Roll» slippes på vinyl og digitalt av Rob Mules Records 27. september.

Snart jul vet du, og i den forbindelse pønker Ronny Pøbel opp litt julestemning på John Dee 12 desember.