tirsdag, august 20, 2019

Bodø Radio - Bodø Radio (album anm.)


Endelig er Bodø radio sin debutplate klar til å bli kjøpt av alle med sans for rim og innhold som beskriv et liv på kanten av stupet. «Kan du ikke bare skriv ut nå medisin/samme om det e valium eller stesolida» e refrenget på første låt og sånn går det fra alkohol til angst, på en måte som er humoristisk og gravalvorlig på samme tid.

Som de fleste visepunk artister, så er tekstene mer viktig enn noensinne. For at de skal fungere må de ha et budskap og da skrevet og framført med troverdighet. Som en rapport innerst fra hjertet og gjerne ufiltrert. Rått og nakent. Alt dette og mere til oppfylles her. Tenk deg en mix av Jokke, TerjeNilsen, Cornelis Vreeswijk og Æ, med Jørgen Nordengs tilnærming til de mindre lystige sider av livet. Resultatet er unikt og fornøyelig og gir innblikk gatas verden på godt og vondt som man svært sjelden opplever.

Alt er sunget på dialekt og med utrolige dyktige musikere er dette nødt til å bli ett knallsterkt produkt. Denne trioen av bass, djembe og ukulele utfyller lydbildet perfekt. De lar vokalen flyte fritt og utdyper låtene og gir dem en ekstra dimensjon. Det uvanlige lydbildet passer tekstene perfekt og løfter helheten opp og gir deg en helaften fordelt på ni låter som vil gi deg sterke opplevelser.

Jo oftere man lar plata ta en runde på tallerkenen (er på vinyl selvsagt, og er også å høre på strømmetjenester, men det blir jo ikke helt det samme) jo mer gror dette. Låt etter låt tar deg som gissel og lar deg forstå at dette er det viktigste i livet ditt akkurat nå.

Lyden på platen må fremheves. Bak spakene har Hallstein Sandvin nok en gang levert ett prikkfritt produkt. Skjørheten, samspillet og vokalen er smeltet sammen på en måte det står stor respekt av. Albumet viser bandet slik de er live, ett sterkt møte med hvordan virkeligheten er for mange.

LPen kommer med vedleggsark, er presset i 300 eksemplarer og er sammensatt og utgitt av bandet selv i beste gjør det sjøl pønkeånd. Du bør kjenne din besøkelsestid for dette kan fort bli ei kultplate som vil gå for svinmye penger allerede til neste år, når alle som ikke kjøpte den da det var mulig forstår at det går ikke an å leve uten denne klassikeren. Helt klart ett av årets sterkeste album.

Førstkommende lørdag (24. August) har de releaseparty for albumet på Public i Bodø. Det blir første mulighet til å slå kloa i dette praktfulle albumet (og sikkert få det signert i samme slengen).