lørdag, september 15, 2018

Psykisk tortur - Tour 2018 (album anm.)

Så er de tilbake, i den grad Psykisk tortur noensinne har vært borte. De har holdt hodet høyt og støyen varm siden starten i 1984. Utviklingen har vært stor og musikken de leverer er en rytmisk støy som kan spores tilbake til både geniale dilletanter bevegelsen og mer percussion drevet støy relaterte artister i spennet fra Z`EV til Test. Dept.

Som for to år siden er høstens Tour 2018 et live album. De som likte det vil elske dette også, så ikke nøl med å plukke det opp på deres høst turne i år. Liste i eget bilde under her. Der "Live In Germany" nok hadde litt bedre lyd så tar dette albumet det igjen med ett hakk mer fandenivoldskhet. De slipper seg litt mer løs og gir jernet (bokstavelig talt) så gnistregnet både høres og føles ut av høyttalerne. Dette er herlig musikk for de som virkelig liker rytmisk støy, og til alle andre som er åpent for å bli utfordret litt i musikksmaken.

For de som ikke har hørt dette monstret av en duo så er det i hovedsak trommer (Lars Nicolaysen) som driver det rytmiske fram, hardt, fort å rått, mens vokal og støy utfyller resten av lydbildet (Ronny Wærnes). Man skulle tro at i utgangspunktet kunne dette høres spinkelt og lite kompatibelt ut, men sannheten er at det er mer enn nok lyd og det funker som bare faen.

For de som har hørt duoen live de seneste årene vil dette albumet høres kjent ut. Her er låter/lyder/komposisjoner og improvsasjoner som helt eller partert har blitt fremført før, men det blir bestandig noe nytt i mixen for hver gang disse to trør til. Her har de samlet de beste versjonene og laget en om ikke greatest moments så i hvertfall kramgoa ögonblikk samling som fansen vil elske og muligens åpne ørene for noen nye tilhengere. Har du mulighet eller nysgjerrig på hva dette er så møt opp og hør dem i levende live og kjøp platen hvis det ennå er noen igjen. Blir bare utgitt i 50 eksemplarer.