mandag, september 24, 2018

Backbeat i Tromsø er til salgs!


Den ene av de to gjenværende platebutikkene i hele NordNorge er for salg. Og blir den ikke solgt i løpet av året blir den nedlagt!! Denne sjokkerende beskjeden la eierne av Backbeat ut på butikkens Facebook konto mandag 24. September. Butikken som kort tid etter at de åpnet dørene tidlig i desember 2011 ble en redning for mange fortvilte musikkinteresserte, både fastboende og tilreisende til Tromsø.

Får virkelig håpe noen viderefører denne vinyloasen, da både vinylkjøpere, selgere og musikkfolk generelt trenger flere butikker som selger plater av både lokale, nasjonale og internasjonale artister. Blir Backbeat lagt ned er det ikke bare en katastrofe for det lokale musikkmiljøet, men for hele NordNorge.

Her er beskjeden de la ut på Facebook;

"Bill. Mrk. ”Hjertebarn til salgs”

Kjære Backbeat-familien! Vi har grubla på en stor avgjørelse de siste månedene: Med mange baller i lufta ser vi oss nødt til å prioritere annerledes. Vårt hjertebarn Backbeat er derfor til salgs, men vi kommer til å drive for fullt ut året. Butikken går godt, økonomien er solid, utviklingspotensialet er stort og våre kjære kunder og gjester er mange og trofaste. Gjennom syv år har vi levd drømmen og drevet Backbeat med liv og lyst, men nå er realiteten den at vi har to valg: enten kommer det nye hoder og krefter inn, tar over og gjør Backbeat til sitt, eller så avvikler vi driften på nyåret.

Så: Har du lyst på egen platebutikk i Tromsø sentrum? Kjenner du noen som har lyst på egen platebutikk med serveringsbevilling, alle rettigheter og en (om vi må få si det selv) fantastisk liten scene? Vi håper av hele vårt hjerte at noen ønsker å drive Backbeat videre i en eller annen form. Ta kontakt med oss i en melding her på Facebook eller på telefon 90011783 dersom du seriøst vil diskutere muligheten for dette. Vi tror våre arvtakere finnes der ute, så hjelp oss gjerne å dele denne posten!

Vi gleder oss til å drive for fullt frem til jul, og håper inderlig at dere vil fortsette å komme innom på jakt etter sort gull i fast eller flytende form. Nyheter og påfyll i hyllene vil være som det alltid har vært; vi akter IKKE å fade ut.

Vi ses i sjappa!
Hilsen Kari og Robert"