tirsdag, desember 19, 2017

Platesamleren 122 (fanzine anm.)

Det blir ikke et fullkommet år uten et nummer av Platesamleren for svært mange av oss. Og nå tett opp i jula kom altså nummer 122. Intet mindre.

I dette nummeret får man fyldige og informative dypdykk i avgrensede men fullstendig uunværlige sider av artister som Them, The Young Rascals, Savoy Brown og Led Zeppelin sine Japanske singel utgivelser m.fl. I tillegg en liten sak om plateselskapet Incredible, som fikk ut tre singler i tidsrommet 1970-1971. Junipher Greene er backingband på minst en av de! Alt illustrert med fargebilder av omslagene og med en grundighet som enhver nerd (og fan) bare må la seg imponere av. I tillegg får man selvsagt faste spalter som Agaton sax (sladder om nyutgivelser og auksjoner), leserbrev, annonser, Yan Friis øser av sine kunnskaper, og på baksiden Platesamlerens utvalgte. Tilsammen er det 122 sider i fargetrykk og ett innhold som burde imponere selv en aktiv platesamler som «har sett alt». Dette er og blir pensum for alle oss som elsker nerdefakta. Pliktkjøp rett og slett. En perfekt gave til platesamleren i deg.

Bladet kommer i et svært begrenset opplag, og det blir ikke til salgs noe annet sted enn via post. Eventuelt restopplag vil bli solgt på platemesser i løpet av våren 2018. Ønsker du bladet sendt i posten må du da sette inn kr 160,- på konto 6074.12.53588 (Bjørn Luka) (kr 170,- i Europa og kr 180,- i resten av verden). Det er inkludert porto. Når dere har betalt, må dere samtidig sende navn og adresse til bluka (at) online.no Deretter blir nummeret sendt ut fortløpende når pengene har kommet inn på konto.