torsdag, oktober 26, 2017

Poing & Lars Lillo Stenberg + Lasse Marhaug – Stakkars Oslo (singel anm)

Det har lenge gått gjeteord om Poings legendariske opptreden på Ultima festivalen i 2011. Da var de utvidet med Lars Lillo Stenberg og Lasse Marhaug. At Marhaug er gjest er nok ikke spesielt overraskende, men at DeLillos hovedperson dukker opp i en samtidsgrupperings konsert hadde nok gitt litt høyere odds. Ikke for det, Stenberg har spilt med Poing før også.

At resultatet ble så bra som det ble, hadde nok gitt enda høyere odds, for her smeller de til med en dronestøy orientert versjon av DeLillos klassikeren «Stakkars Oslo». Med Stenbergs distinkte vokal (og gitarspill) på versjonen blir det prikken over ien. Dette er rett og slett overraskende genialt og gir en feeling til låten som nok ingen har forutsett. Det er lett å si at dette må bare høres, men sjelden har de ordene hatt mer mening enn nå. Dette må høres. Dette er tidenes beste coverversjon, da den ikke bare gir låten en ny dimensjon, men ett helt nytt uttrykk. Dette er reinkarnasjonen av «Stakkars Oslo».

På baksiden finner man en improvisasjon som alle er kreditert på. En komposisjon som i seg selv er interessant nok, og som viser en ny side av Stenberg mest av alt, men som alle andre B-sider havner den i skyggen av A-siden. Nå klarer ikke «Stakkars oss» å matche A-sidens genialitet, men har absolutt sin verdi den også. Dette er en svært så sjelden perle av en singel for alle som liker å bli utfordret musikalsk. Dette er en sånn plate som rett og slett er vanskelig å få av platespilleren da man bare må høre den en gang til, og atter en gang og..... Kort sagt det skal vannvittig mye til at ikke dette er årets singel....

Kommer som 10" i et begrenset opplag på gjennomsiktig rosa vinyl med røde flekker og i ubegrenset (?) opplag på svart vinyl. Utgivelsen skjer 27.oktober med en supereksklusiv releasekonsert i Olavshallens Lillesal i Trondheim. Kanskje blir det plate av denne konserten også? På nevnte konsert slipper oppvarmerne Trondheim bassorkester en 7" og Mattis Kleppen en LP. Absolutt en konsert å få med seg.