torsdag, oktober 26, 2017

Nytt(ige nyheter)

Siden sist har svært så aktive Tore H. Böe gitt ut enda et album. Nå er det en digital gjenutgivelse av kanskje Böes mest kjente album "Siesta". Det kom opprinnelig på CD fra Jazzassin Records/ Komkol i 2000 og deretter gjenutgitt av Purple Soil i Tsjekkia i 2004, også denne gang på CD. Nå er den altså tilgjengelig digitalt.

Lasse Marhaug og John Wiese, som har tittelen; "Continuous Loop Sheep 1997-2017". Det er her snakk om at de to satt hhv i Norge og i USA den 6 juni 1997 og gjorde hver sin side til en splitkassett for Komkol. Kassetten kom aldri ut og innspillingen avglemt, inntil Marhaug fant master tapen igjen i 2014. De bestemte seg da for å korte ned hverandres verk til å passe inn på hver sin side på en 7" singel på dagen 20 år etter innspillingene fant sted. Så tenkt så gjort. Resultatet vil foreligge i kun 200 eksemplarer.
15 november kommer en splittsingel fra

I dag klokken 20:00 blir det urfremføring av en stumfilmkonsert med Nils Petter Molvær og Jan Bang. Vi snakker her om nyskrevet musikk til stumfilmen "Revolutionens datter" som fremføres live på Nasjonalbiblioteket i Oslo.

Blazer Fanzine har et meget inngående og sterkt intervju med Frida Ånnevik. Anbefalt lesning herved.

"Social Rejects" er tittelen på Razorbats sin nye singel, som de slipper 10. november. Den er en allsangvennlig powerpop-hyllest til outsidere og første smakebit fra bandets kommende album.

Et av Norges mest spennende plateselskaper, Crispin Glover Records, har nå også blitt platebutikk (med egen konsertscene)! Video her og her er en sak i trondheim24.no. Som vinylfanatikere flest ønsker vi selvsagt butikken hjertelig velkommen. 

Tredjeplata til The Anti-MusicBonanza er også deres beste (det påstås ihvertfall i presseskrivet). Albumet er spilt inn på to dager i legendariske Silence Studio i Sverige og oser av klassisk rock. Dette er ei plate som vil glede et ekte rockehjerte sies det. Vel verdt å sjekke ut for de av oss som liker rotekte rock med andre ord. De har forøvrig ett par slippkonserter også:
1. desember - Rockefeller, Oslo (oppvarming for Valentourettes) OBS! Er utsolgt.
2. desember - Kulturkollektivet, Kongsvinger

Preachers and Creatures” heter debut albumet fra Kristiansands nye punke rebeller i bandet Korrupt. Albumet som er sluppet av Fysisk format har fått oppsiktsvekkende gode anmeldelser der sterke meninger som blant annet at en ny bølge av norsk hardcore er på trappene, med Korrupt i spissen.

Et av disse nyutsprungne hardcore håpene er Forgetaboutit som slipper en EP digitalt i dag og fysisk i morgen. Den heter ”The Resurrection of Everything”. De ivrigste der ute har nok fått med seg de to singlene som allerede har vært sluppet. Nå kommer altså hele herligheten ut. Releaseparty i kveld, info på den her

Råkkebandet Daufødt slipper singelen “Nedover” på eget selskap 3. november og en EP er på trappene. Dette markeres også med konsert på Sørveiv 11. november. Vi sakser fra presseskrivet følgende «Med popsensibiliteten til et klassisk rockeband og attituden og intensiteten som tatt utifra hardcorens gullalder, leverer Daufødt en eksplosiv pakke av tighte riff, tungt driv og et massivt lydbilde. Med inspirasjon fra alt mellom hardcorebandet Trash Talk og popmesteren Paddy McAloon viser de evne til kreative løsninger og modne valg. Trass i bandnavnet er Daufødt et ungt band som forsøker å være et friskt pust på den norske undergrunnsscenen

Kjetil Mulelid Trio gir i morgen ut et album på CD og LP på velrenomerte Rune grammofon. Tittelen er; Not Nearly Enough To Buy A House. Albumet er i farvannet til både In The Country og Espen Eriksen Trio. Vi snakker her om søkende, eksperimenterende jazz altså.

Debut singlen fra Fysisk formats siste signering, Insomniac Bears er ute etter alle solemerker 3. november. Bandet består av folk med fartstid i band som Rumble In Rhodos, Team Me og Magnus Moriarty.

Vredehammer sin nye singel "Suffocate All Light" er første glimt inn i hvordan Mo I Rana soloprosjektet til Valla (ex-Abbath session gitarist og grunnlegger av Vredehammer) vil bli. På singelen finner vi bl.a. trommisen Kevin Foley (som også er ex-Abbath, Sepultura mm). I presseskrivet uttaler Valla at: "They say music is all about emotions, so a while back I was thinking about trains, then I started thinking about what it would feel like being hit by one. Then I wrote 'Suffocate All Light'.". Black metal er sjangeren hvis noen skulle være i tvil og ut fra de ordene fra Valla vil nok det nye albumet legge seg lyrisk opp mot temaer som solobandet tidligere har fokusert på.

Fredrikstadbandet Her Majesty har nå i løpet av kort tid gitt ut to singler; "Golden", som allerede har over over 20.000 streams på Spotify og Youtube, og oppfølgeren "Long Walk" på eget selskap. Sistnevnte ble sluppet med releasekonsert sist fredag i garasjen til en av deres største fans!

I 2015 ga Seigmen ut albumet "Enola", som var deres første studio album 18 år! Samtidig kom det tre digitale singler; “Hva vi elsker”, “Utopia i mine armer“ og”Forevig og alltid”. Siden de er digitale har de ikke vært gitt ut på vinyl, til stor skuffelse for deler av fansen. Derfor kommer de nå på vinyl i "Enola Single Box". Som tittelen antyder, en singel vinyl boks med nevnte låter. Den blir utgitt offisielt 16. desember 2017, og Seigmen markerer det med en konsert på Støperiet. Kun 500 eks vil bli laget og solgt og boksen vil IKKE bli represset senere. Eneste mulighet for å sikre seg godbiten er å kjøpe den på konserten eller bestille den raskest mulig her.

Siden 2014 har Adjentist jobbet hardt med deres andre album, "Disintegrate". Singelen, "Within" slippes 10. november og er en forsmak på hva som venter i desember da albumet slippes gjennom Rob Mules Records.

Så er det klart. De blir tidenes påskerock i Tromsø når legendariske Norgez bank har en svært så sjelden reunion konsert som oppvarming for selveste De press. Lorry Lorry skal også varme opp publikum. Mer info og kjøp av billetter her.

Øystein Sunde får kulturprisen for 2017 av Hedmark fylkeskommune. Vi gratulerer.

Helgeland 8-bit Squad har sluppet denne videoen, som er tittellåten på deres EP som kommer ut i morgen.