onsdag, september 13, 2017

Lene Grenagers felles-ensemble konsert

Lene Grenager er for noen kjent fra SPUNK, Lemur og duoen Jernberg/Grenager. For andre som komponist. Det er sistnevnte som skal belyses på Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka i Oslo nå på
søndag 17. september fra 16:00.

For 100 kr får man høre ensemblene Parkour, Krock og Rank fremføre Grenangers særegne og personlige produksjon, og med en mangefasettert, og stadig like sterk musikalsk visjon. Nå har hun skrevet et felles stykke for to svenske og et finsk ensemble, Parkour, Krock og Rank. Som komponist er Grenanger en av de aller mest interessante for tida. Det er nok derfor hun har vært innom Dans For Voksne sitt program såpass ofte.

Som komponist har Grenager arbeidet profesjonelt siden 1995, med bestillinger fra bl.a. Cikada, Ensemble Ernst, Trondheim symfoniorkester, Bodø Sinfonietta m.fl. Hun har hatt portrettkonserter på en rekke festivaler og verkene har blitt framført en rekke steder i Norge og i Europa. Hun er opptatt av at musikernes egne stemmer og valg skal prege verkene hennes samtidig som verkets kjerne er klart definert fra hennes hånd. Dette har ført til stor variasjon i notasjonsteknikker og detaljrikdom i de forskjellige partiturene. Samtidig har hennes eget virke som improvisasjonsmusiker satt sitt preg på de skrevne verkene.

Konserten arrangeres av Dans For Voksne og du er herved invitert.