tirsdag, september 12, 2017

Black Moon Circle - The Studio Jams Vol III: Flowing Into The 3rd Dimension (album anm.)

Så er de tilbake, Black Moon Circle. Nå med sitt tredje album i deres The Studio Jams serie. Som på de to foregående snakker vi her om å slippe seg løs der og da og la opptakeren gå og la lytteren høre hva som skjedde. En slags live plate i studio der de gir jernet uten å vite helt hvordan dette skal ende. Som på de foregående ender det selvsagt meget godt.

De åpner side en med en enslig fuzza gitar som smånervøst starter å riffe albumet i gang. Ikke lenge etterpå kommer resten av orkestret med gjester å utdyper grooven og så er de for alvor i gang. Musikken drar seg i gang og er ustoppelig i sin droneaktige utforming, men samtidig ennå mer lydrik og rå enn tidligere. Om mulig hakket røffere i kantene, noe som kler de svært godt.

Side B åpner også med et gitarorientert riff men er mer «kommet i gang» allerede fra starten av da det akkompagneres med en litt støyet vegg av lyd som på en perfekt måte setter lytteren umiddelbart inn i temaet. Der A siden holdt øset gående hele veien har denne siden mer variasjon i intensiteten. Tankene sklir også mot ting Motorpsycho tidvis har gjort på Roadwork platene sine. Altså et kreativt overskuddslager i perfekt samspill.

Det er jo ikke til å unngå at Black Mooon Circle er et av de mest spennende rockebanda i Norge i dag og høyst sannsynlig må nevnes med gullskrift den dagen det må settes to strek under historien om rock i Norge. En smått utrolig utgivelsesrekke ser ut til å nå nye høyder for hver utgivelse. Det vanskelige tredjealbumet ble toppet og nå er altså deres femte album sluppet og de er stadig i en kreativ prosess som utvikler stadig nye høyder. Hvor skal dette ende?

Flowing Into The 3rd Dimension kommer både i svart vinyl og i en gjennomsiktig blåspettet vinyl utgave. Den siste begrenset til 300 eksemplarer, i tillegg til at den er utgitt digitalt.