fredag, februar 10, 2017

Christer Borg – Verdens største tårn (album anm.)

Det er ikke ofte barneplater, eller rettere sagt album med utgangspunkt i at barn kan ha like stor glede av musikken, som de litt mer voksne i alle aldre kan ha. Nå har Christer Holst alias Christer Borg gjort slike produksjoner før med stort hell, og nå er han tilbake med nok et solid album for alle fra 1 til 110 år.

Verdens største tårn er et konseptalbum om fantasilandet Fun og dets innbyggere og gjøren og laden. Uten å røpe for mye så er det en rød tråd i albumets tekster som både barn og voksne kan føle seg hjemme i og burde appellere til store og små. En spennende historie som handler om utforskning, bygge tårn, kjeks og saft, brobygging og Jerven Jante. Absolutt noe for enhver smak med andre ord.

Musikken er i tillegg til å underbygge tekstene, en hyllest til musikken fra 1960-tallet til og med 1980-tallet, med håp om at den kan fungere som en døråpner inn i musikkhistorien for barna (og for voksne som ikke kjenner den fra før av). Til tross for stor spredning på inspirasjonsårene fremstår albumet som helhetlig og trygt plassert i poprock med ett par låter hvor trøkket økes litt, sånn som f.eks. På låten Kjeks og saft, som er en sugende rocker.

Lyden på albumet er svært lekkert satt sammen, og selv om det er en rekke instrumenter i virksomhet enkelte steder er det aldri vanskelig å skille de fra hverandre i lydbildet. Legg til en nydelig innpakning som setter stemningen allerede før man har fått satt platen inn i spilleren (kun på CD, men med MP3 nedlastingskode). Totalinntrykket er at dette appellerer til både barn og voksne. En hyggelig time (sånn ca) som absolutt alle med barn i huset (eller på besøk) burde oppleve.