onsdag, september 28, 2016

Pyke - Detox (album anm.)

For 10 år siden startet Kjersti og Benjamin Pyke-Lindtveit opp duoen Pyke. Siden har de jobbet med låter, klanger og uttrykket. Nå etter alle disse årene er debutalbumet Detox klart.

Før de ble en duo spilte Benjamin i The Loch Ness Mouse. Når han sluttet i det bandet fikk han med seg bandets freelance korist Kjersti og ble en duo i 2006. Tilsammen har de spunnet videre på inspirasjoner fra postpunk til pop. Duoen Pyke har brukt disse 10 årene på å finpusse og forkaste ideer som de fant for lette. De siste tre årene har de pendlet mellom sitt nye hjemsted i Arendal og hovedstaden, hvor Martin Bowitz og Jørgen Smådal Larsen ventet delvis bak spakene og i Larsens tilfelle som trommeslager i tillegg.

Resultatet er et svært så lekkert album som burde tiltale enhver popelsker som vil ha noe mer slitesterkt enn døgnfluepopen, samtidig ligger det så mye musikalskt krydder i mixen at de med en mer rocka tilnærming også får noe å trampe takten til og samtidig finner nok mothaker til at de fleste låtene huker seg fast etter ett par runder i hodet. Tekstene filosoferer over livets uutholdelighet og utfyller låtene perfekt.

I det hele tatt overbeviser duoen stort med dette albumet. De revolusjonerer ikke noe, men de gjør et ærlig og svært så hederlig forsøk på å flytte fjell. Når lyden i tillegg er skrudd så vakkert (men kanskje litt vel poppa på de låtene som tenderte mot mer rocka utforming) så må dette bli mer enn godtatt. Får ta med at også omslaget fyller seg fint rundt innholdet og smelter alt sammen til en frisk pop bukett på åtte låter.

De to første låtene er sluppet som singler og kan lyttes til her. Albumet er i butikkene 7 oktober. Det kan være greit notere seg det først som sist.