onsdag, september 14, 2016

Nytt(ige nyheter)

«En Fortapt Bror» er Rotvelts nye album. 14 låter, 40 min og 28 sekunder med melodisk norsk punk. I følge presseskrivet loves det at albumet «...er rått, det er energisk, det er lekent og tight sammensatt, det er avgrunn, det er norsk undergrunn og det er ekte DIY helt ut til plekterfinger'n.». Albumet er i salg fra 15. september på vinyl og DL. I høst spiller bandet følgende konserter;
Oslo, 29. september.
Trondheim, 14. oktober
Bergen, 15. oktober

Sibiir har i dag sluppet en ny singel fra deres kommende debutalbum, om kommer 25 november i år. Låten heter Guillotines, og kommer i en litt forkortet utgave som singel i forhold til det kommende albumet. 

Førstkommende fredag (16/9) gjør legendariske Karlsøy prestegaard en av sine ytterst sjeldne konserter i hovedstaden. En konsert som foregår på John Dee og som enhver med interesse i norsk underground, prog, pønk or whatever bør få med seg. 

Et annet band som fort kan bli legendariske er Dreamarcher. De slapp nylig singelen "Impending Doom" som er andre singelen fra deres kommende album "Dreamarcher", som er ute 7 oktober i år. 

NorCD feier 25 år og markerer det 30 september i Oslo på Sentralen
The Secret Sound Of Dreamwalkers er en trio som kommer med sitt debutalbum til neste år. Men allerede nå imponerer de bransjefolk med sin blanding av country, pop, og denne udefinerbare catchy signaturen som smyger seg inn og fanger deg der og da. De blir å høre på bransjefestivalen Sørveiv i Kristiandsand 29 oktober. 

Ingeborg Oktober og Æ drar på en septemberturne og er å høre i levende live her;
OSLO 18.09 Kampen konsertforening
KABELVÅG 21.09 Arbeidern
LEKNES 22.09 Sans & samling
ULVSVÅG 23.09 Fjøsen
NYKSUND 24.09 Nyksund brygge

Torsdag 15. september slipper Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola sitt nye album ”Widdershins”. Den norsk-skotske folkemusikkduoen er ikke redd for å blande det tradisjonelle og velkjente med det eksperimentelle og improviserte. De lover at resultatet er unikt, og ikke minst; fengende. Albumslippet følges opp med turnering i Norge, Finland og Tyskland i løpet av høsten. 

The Raga Saga. Historien om Raga Rockers som er Michael Krohns kommende bok om sitt band, er litt utsatt og kommer nok ikke i butikkene før i slutten av oktober, i stedet for 4 oktober som tidligere opplyst. 

Nytt album fra Kambodsja
Nils Bech kommer med albumet "Echo" 14 oktober. Inntil det skjer får man korte ned ventetiden med singelen "Waiting".

Er ennå en stund til april 2017, men påskens store happening Inferno festivalen, har allerede sluppet noen navn til neste års festival. Av de er bla. Abbath og Oslos legendariske Red Harvest. Sistnevnte ble oppløst i 2010 og gjør nå endelig ett etterlengtet comeback. 

Høstens turneliste for Signe Marie Rustad er klar. 
06 oktober Oslo, Mono, slippkonsert
07 oktober Elverum, Matglede, slippkonsert
08 oktober Drammen, Union Scene
09 oktober Halden, Siste Reis
28 oktober Tromsø, The North Country Fair / Blårock
18 november Bergen, Chagall
12 januar Trondheim, Moskus
14 januar Asker, Asker Kulturhus
21 januar Skien, Lundetangen
26 januar Elverum, Kulturhus 

Djevel kommer med sitt album "Norske ritualer" 28 oktober og markerer det med å slippe singelen "Vi Slakter Den Foerste og Den Andre, Den Tredje Lar Vi Gaa Mot Nord" i disse dager.