tirsdag, september 06, 2016

Nag - Nag (album anm.)

Trioen Nag åpner sitt debutalbum med en låt som heter "Mute" og setter med det tonen for dette albumet. Pønka blackmetal i en særegen og forfriskende blanding. Stillhet er noe du for all tid kommer til å forakte etter 13 låter, svidd av på ca 27 minutter.

Denne Stavangertrioen så dagens lys i oljebyen i 2015 og har fra første stund gnidd inn alt fra Crust og Hardcore til mer tradisjonel pønk og svartmetall i ett formular de behersker til fingerspissene. Spisser som de trykker inn musikken i hodet dit med. Selv den mest elskverdige livsfjerne radiolytter må da bli vekket opp av Tornerosetilværelsen og innse at Verden er i grunn en jævli plass og soundtracket til det er det Nag som står for.

Her svinger de fra den litt Kollwitzaktige «Soon» til de i neste låt drar Hardcorekortet og klasker det så hardt i bordet at ølskvettene spruter og eventuelle motforestillinger for hva trioen har å by på blir vasket vekk i et hav av utblåsninger. Ja i flertall. De er da tre stykker og høres ut tilsammen som en atomdrevet ubåt som er på vei inn i hue dit. Brutalt og samtidig forførende herlig på en gang. 

Gidder du ikke å sjekke de ut nå kommer du til å angre resten av livet, for dette er øregodt for alle oss som ikke får nok aggresjon og utagerende musikk som får adrenalinet å pumpe i takt med stortromma. Fullkommet herlig fra første stund og til du setter på plata på nytt. Repeatknappen er obligatorisk, likeså maximum volume only.