tirsdag, juni 14, 2016

Nytt(ige nyheter)

Bodøbandet Trouble Circus har gjenoppstått og rocker opp St. Hans aften på Dama di. Det skjer tre år etter avskjedskonserten i Hollywood, California. Rocken er definitivt ikke dø ennå...

Minner om at til helgen starter Festspillene I NordNorge (FINN) i Harstad. Som vanlig et sterkt variert tilbud fra klassisk til rytmisk musikk. Noe av det spennende er bla. Lapp Affair-Unfinished Buisness som er en sapmi forestilling der det visuelle og moderne samisk musikk smeltes sammen til en stor happening. JåzzOngan er Nordnorsk Jazzsenters nye satsing for barn med et sterkt ønske om i større grad, å fremme jazzmusikken for barn. Som sagt her er noe for alle.

29 juli i år kommer endelig samlingen Det beste til meg og mine venner. En hyllest til Joachim Nielsen på vinyl. Den har jo vært tilgjengelig på CD i 11 år nå, men nå kommer den i 4xLP utgave i 500 eksemplarer, alle på rød vinyl. Som sist er det Big Dipper som er utgiver.

The Sky´s Gone Out fra Fredrikstad ser endelig ut til å få gitt ut en ny singel 21 juni i år. 28 oktober spiller de på Hydrogenfabrikken på So Fxxking Contemporary kunstutstillingen.

Ett av de mer spesielle konsertopplevelsene denne sommeren er Håvard Lunds hjemmekonsert i Domen på Mårnes på Sandhornøya i Gildeskål 19 juli. Vi snakker her om ett halvkuleformet organisk hus hvor Lund har med seg to andre musikere og lover at musikken både skal berøre og forføre. Event for konserten finner du her

Pil & bue har nå sluppet en rekke datoer for sommer/høsten 2016. De er;
02. juli Troilltampen, Hammarøy
15. juli God Nok-Festivalen, Steigen
30. juli Sørøyrocken, Sørøya
17. aug Sommerfeber, Hammerfest
19. aug Aronnesrocken, Alta
25. aug Driv - Debutuka, Tromsø
16. sept Sinus, Bodø
17. sept Slipen Scene, Rognan
30. sept Ofelas Arena, Kirkenes
01. okt Kooperativet, Scene, Vadsø
07. okt Ludo Bar & Scene, Harstad 

Minner også om at det nye musikkmagasinet Bransjevelter har nettopp gitt ut sitt andre nummer. Også denne gang med vedlagt lyd. Inni bladet finner du et manifest fra Honningbarna, det snakkes om samleskiver og man kommer nærmere inn på mystikken og omgangsformen i jazzlabelen Hubro. I tillegg til tegneserier, bandanbefalinger og mye mer. På lydsiden er det nye eksklusive låter fra Lucy Swann, Norsk Råkk, Hilma Nikolaisen, Honningbarna og The Switch for å nevne noen. Her er en videosmakebit fra platen som medflølger siste utgave: