fredag, juni 10, 2016

Christer Borg - Boksen går

Det er ikke hver dag at en norsk artist gir ut en retrospektiv boks som viser utviklingen fra første utgivelse til foreløpig siste. Det har Christer Borg (aka Christer Holst) gjort.

Med "Boksen går" får man hele åtte album fra debuten "Lover bra" (2004) til fjorårets "Felles". Her får man virkelig være med på en reise fra det litt uslepne debutalbumet til en artist som virkelig vet hva han vil og som får det til. Det er etterhvert mange ukjente solide og spennende artister i Norge som burde ha vært allemannseie. Christer Borg er definitivt i denne gruppen.

Oppe i boksen finner man i tillegg til "voksen" platene, en barneplate "Kampen om gullskogen" og en juleplate for hele familien "Jul med Borg". Det viser noe av variasjonene i hans mangeårige produksjon. Boksen kom ut i kun 200 nummererte eksemplarer til en svært billig penge, så her bør man kjenne sin besøkelsestid å investerere i en retrospektiv poprock herlighet. Må nevnes at det også medfølger ett tykt hefte med tekster, bilder og kort biografi i boksen.