tirsdag, mai 24, 2016

Nytt(ige nyheter)

Glutton med gjorde sin første utgivelse på norsk med «Eld» 20 mai. Mens bandets debut «Parts of Animals» var hovedsakelig instrumental, har låtene nå også detaljerte vokalarrangementer og egenartede tekster på både norsk og engelsk. Låtene på kommende albumet «Outliers» er spilt inn i tidsrommet september 2015 til mars 2016 og er fortsatt trygt plassert i progsjangeren.

Det 6 mann sterke folkrockbandet The Late Great ser fremover og bakover og prøver å finne nye veier på opptråkkete stier. Det gjør de såpass bra at anmelderne leter frem superlativer for deres siste singel «Songs From The 21st Century» som de slapp 20 mai. 

Æ, denne gang uten Dem, gjør en EP innspilt mens hans band Likholmen var på Grønland tidligere i år. "Sisimiut" er spilt inn i en Grønlandsk by med samme navn. Æ uttaler om EPen at den «...er vel både en kontrast og et forspill til den skiva jeg snart stikker til andre enden av Norden for å spille inn: Endetidsbilda.» og «Jeg tok med meg en plan til Grønland, fikk lånt meg en gammel gitar, og nøklene til et lokalt studio. Jeg og Hallstein (Sandvin, red. Anm.) gikk bortover og satte i gang, lokka med oss de andre Likholmen-hodene med tax free-sprit, smuglersigaretter og sjømat etter hvert. Bra sted, Grønland

Første Video fra EPen, er den Losvik-produserte «Daga vil kom», som slippes 27 mai. I 2015 vant Thor Erling Brenne på Nordic Music Video Awards  for beste regi og nominert til  UK Music Video Awards for videoen til "Låt AllaGamla Drömmar Dö" hentet fra «Æ».

Hedvig Mollestad Trio kommer med to album i neste måned. Først studioalbumet (LP/CD) «Black Stabat Mater» som vil vise at bandet prøver ut nye ideer og har utviklet seg, i følge forhåndsreklamen. Både den og deres dobble live album «Evil In Oslo», som slippes samme dag, vil på LP utgaven komme i en limited edition av 100 eks på hvit vinyl og deretter på svart (begge utgavene inkluderer CD også). Der studioen ser fremover vil liven inneholde låter fra deres tre første album. På liven drar de låtene ut og viser nye sider av komposisjonene, sånn som de som har vært så heldige å oppleve dem live kan skrive under på. Begge albumene ligger nå ute til forhåndsbestilling. 

Synne Sandens nærmeste konserter. Trykk på bildet for bedre leservennlighet. 
Hvis du vil vite hva morgendagen vil bringe er John Dee i Oslo stedet å være i morgen. Da står tre artister på menyen som har vært unge og lovende en stund og nå vil etter alle solemerker springe ut og prege pop Norge de kommende årene. Artistene er Synne Sanden som kom med debutalbumet sitt i 2011 og har imponert stort siden da. Live Foyn Friis har med sine tre album turnert flittig internasjonalt og vil nå for alvor vise Norge hva hun er god for. Fra Trønderlag kommer SIMA som platedebuterte i 2014. Alle tre har hver sin innfallsvinkel til elektronisk kvalitets pop.

Monalia er tilbake og slapp EPen «Waited All Too Long» 13 mai i digital form og kommer som vinyl i løpet av juni i år. Planene fremover er festivalspilling og releasekonsert i Oslo 2.juni, før de muligens drar på en liten Tysklandsturné i løpet av sensommeren.

Terje Nicolaisen er nok best kjent som billedkunstner, som også har hatt ulike musikk-prosjekter bl.a med Dekadanse og Sister Rain. På sin andre LP «1974», som slippes senere i år, har Nicolaisen skrevet ut sanger med et konsept-fritt utgangspunkt. På et hotellrom i Barcelona møttes Nicolaisen og Petter Pogo (som tidligere kjente hverandre fra overlappende prosjekter) og det ble enige om at Pogo skulle produsere Terjes neste plate. Dette albumet er spilt inn live, i Silence Studio i Sverige. Første smakebit fra albumet ble sluppet med singelen «Total Station Domination» 13 mai. Vi kommer tilbake med anmeldelse av albumet når det foreligger.

Razorbats kommer med en EP som er ute digitalt på alle plattformer 15. juni og på 7" vinyl 15. september. Som på forrige utgivelse er det en salig blanding av punk, 70-talls rock og powerpop. Det snart ett år siden debutalbumet "Camp Rock", så det er sannelig på tide med litt nytt påfyll. 

Vebjørn Tandberg.
11 august er en dato alle som er opptatt av Tandberg bør merke seg. Da settes forestillingen "Lyden av Tandberg" opp i Stormen i Vebjørn Tandbergs hjemby Bodø under Nordland Musikk Fest Uke. NRK Radioteateret og KORK presenterer historien om Vebjørns Tandbergs verdenssuksess i en spesialskrevet radioteater musikal som tar oss gjennom historien om denne nytenkende entusiasten. Det er Mathias Calmeyer som har skrevet manus til forestillingen. Stykket begynner i det Tandberg velger å ende sitt eget liv, men det er absolutt ingen dyster historie. Igjennom flashbacks til oppveksten i Bodø, hans brennende interesse for radio, studietiden ved NTH i Trondheim, fabrikken i Oslo, Tandbergs enorme suksess, hans menneskesyn og entusiasme. Det hele krydres med KORKs fremføring av passende hits fra perioden 1920 til 1948. En aften alle Tandbergentusiaster bør merke seg.

Line Mari (Kristiansen) er en komponist og musiker som er født og oppvokst i Tromsø. I 2014 slapp hun sin debut-EP «Fly High Fly Low» som fikk en rekke sterke anmeldelser og ditto radiospillinger. Nå er hun tilbake med ny singel «Crush» som slippes 27 mai. Singelen er første forsmak på hennes kommende debutalbum.

Vi avslutter denne runden med en bedre-sent-enn-aldri posting av en video som skulle vært postet for mange uker siden. Beklager det;