onsdag, januar 20, 2016

New World Vulture - Om ho naturi (EP anm.)

New World Vulture er soloprosjektet til Nesoddingen Kyrre Bjørkås (ex bl.a. Det Är JagSom Är Döden, Bogus Blimp og i backingbandet til Lucy Swan), født og oppvokst i hvalfangerbyen Sandefjord, og for tiden bosatt i Berlin. Nå er hans nye EP «Om ho naturi» klar for utgivelse. Blir utgitt i dag der ett meget lite opplag kommer med skulptur!

Musikalskt er dette omtalt som elektronisk etno-noir, men det elektroniske er ikke toneangivende, det er en akustisk gitar som angir låtenes struktur. Rundt dette skjelettet bygges låtene ferdige. Det eksperimenteres med lydbildet som ved første lytt kan høres ut som noe nærmest eksperimentell pop, som med nærmere lytting og dypdykk i det musikalske landskapet avslører smårocka låter. Ikke ulikt en blanding av David Bowie i sine mer småeksperimenterende øyeblikk rundt Reality og Anja Garbarek i Balloon Mood tiden.

Låtene har en eksperimenterende feeling som spriter opp låtene til små oaser. Dette er rett og slett publikumsvennlig småeksperimentell poprock av den slitesterke sorten. Hvorvidt det kvalifiserer til å være etno-noir overlates til andre å avgjøre. Om Ho Naturi EP kommer også som skulptur! «Skulpturen er dyrket frem fra CDplatens sanne natur, regnbuefarget og helt ubrukelig som den er. Det blomsterbølgende coveret håndlages i bare 30 eksemplarer og serveres på et orginalt stykke treverk fra det 120 år gamle loftet der Om Ho Naturi EP ble skrevet.» kan man lese i presseskrivet. Med skulpturen får man attpåtil et bonusspor på kjøpet, for de 30 heldige. Alle andre må nøye seg med EPens fem låter.

.