tirsdag, januar 19, 2016

Monumentum – The Killer Is Me (album anm.)

Denne Fausketrioen har holdt på i seks år nå, først som Roadburn og nå som Monumentum. Hele tiden med drivende seig metal som er så tung at den nedlegger enhver motstand på sin vei.

Som Roadburn ga de ut en selvtittulert EP for noen år siden, som fikk svært god omtale der den ble omtalt. Nå har trioen vokst seg enda tyngre og har fått med mye er av den rå gitarlyden som de er så kjent for live. Fortsatt blander de doom metal med stoner inspirasjon og man hører fragmenter av alt fra Black Sabbath og Pentagram på den ene siden til  Motörhead og Motorpsycho på sitt mest heavy på den annen. Krydder dette sterkt med maksimum volum så du overdøver naboens desperate protester og du vet akkurat hvor herlig denne plata er. Albumet gror og viser nye sider av seg ved noen avspillinger, noe som alltid er ett godt tegn på at dette er musikk som har livslang kvalitet. ette er definitivt ikke døgnfluemusikk, Monumentum er kommet for å bli. 

Bandet er fantastisk live og de har klart å manifestere deres tilstedeværelse på scenekanten over i rillenes dypeste toneganger. Dette er rett og slett en svært tung og særdeles vakker plate som enhver metalfan med respekt for seg selv bare må ha i samlingen sin. Det eneste negative med denne er at den er for kort. Klokker inn på knappe 20 minutter, og det metter ingen så i fortvilelsen spiller man den selvsagt om igjen og om igjen mens man venter på neste utgivelse fra trioen. De fortjener definitivt å bli booket landet rundt og vær så snill og lag ett lengre album neste gang.

The Killer Is Me kommer digitalt, CD og på vinyl. Sistnevnte kommer i 200 eks på farget (mørkerød) vinyl, deretter i svart, førstkommende fredag (22 januar).