tirsdag, februar 07, 2012

Nødløsning for Nødutgang i kveld

I kveld avholder Nødutgang sin faste gratis konsert (første tirsdag i hver måned) på Dama di i Bodø. I kveld skal Dave Nice spille og Simply Me skulle opptre. Sistnevnte har meldt forfall pga sykdom og det jobbes med erstattning. Uansett, konsert blir det, med start 21:00 i kveld.


Dave Nice har gått gjennom mange aliaser gjennom årene, og har nå landet på et sound som har utviklet seg fra breakbeats, techno og bit-inspirert musikk til wonky, moderne funk, step, ambient og dub. Bak tette lag av lyddesign ligger inspirasjon fra alle tenkelige kilder. Det kan nevnes at musikken har latt seg påvirke av en lang forkjærlighet for hip hop, reggae, metal, alternativ elektronisk musikk og beslektede sjangre skimtes i mange av hans produksjoner. Dette er nok ikke en musiker for massene, men heller for den kresne lytteren med sans for uvanlige lyder over et bredt spekter.

Video nasties EP er Dave Nice sin første offisielle utgivelse. Det består av en samling av nytt materiale som spenner over flere lydbilder og sjangere. Imidlertid kan en sterk følelse av både skrekkfilm og 1980-tallet sanses i alle sporene. For dem ukjent med begrepet var "video nasties" et navn gitt til spesielt ekle filmer, vanligvis sluppet rett på VHS-kassetter, som ble forbudt i Storbritannia på begynnelsen av 80-tallet. Hva sjangre angår inkluderer EP alt fra atmosfærisk dub og skitten hip hop til synth pop og italo disco. Enkelte låter vil gi deg frysninger mens andre vil gi glede.