fredag, januar 20, 2012

Megaupload stoppet i natt

Fildelingsnettstedet Megaupload ble stoppet i natt av New Zeelandske myndigheter på oppdrag fra Amerikanske myndigheter. Kampen for å stoppe piratvirksomheten fortsetter og med den forsvinner også de lovlige tiltakene. Taktikken er altså å skyte på alt som rører seg og håpe noe overlever.

En slik framferd er en meget stor trussel mot yttringsfriheten. Slik som det er nå må f.eks. den helt lovlige bloggen/nettselskapet Paranoia Is Freedom finne ny plass å laste opp alle utgivelsene. Forøvrig er alle utgivelser på selskapet 100 % lovlige og gitt tillatelse av artistene for opplasting. Muligheten til å yttre seg fritt blir begrenset når store fildelere som Megaupload blir stengt. Det samme skjedde når Pirate Bay ble stengt. At det meste eller store deler av virksomheten er fullt lovlig er ikke interessant for amerikanske myndigheter, og andre anti-pirater rundt i verden.

Tvilen skal komme tiltalte til gode er det noe som heter, det gjelder ikke her og alt pratet om Free speech fra United States of Amnesia er det bare å glemme. Der i gården er det tydeligvis bedre å etterkomme kravet om å stoppe piratvirksomheten for enhver pris, enn å ivareta lovlig og demokratisk virksomhet. Hørte jeg noen nevne Stalinisme her? Dette er stalinisme, utført i kapitalismens navn. Er det rart at ismenes tid er over? Så også free speech, desverre.