tirsdag, januar 24, 2012

CCTV - Electric Summers EP (anmeldelse)


27 januar kommer en elektrisk sommer EP midt i iskalde vinterdager, nokså eksentrisk. Musikken derimot er svært så avstemt for radiobruk og rolige sofastunder. EPen er forsmak på debutalbumet "Hope And Destroyer" som CCTV kommer med senere i år.

EPen åpner med tittelkuttet som er en pen liten indiesynthpop sak som er pent pakket i harmoniske arrangementer og høres ut som en overprodusert utgave av Pet ShopBoys etter en langhelg med litt for mye elektroniske input. Missforstå ikke, resultatet er faktisk ikke så verst i all sin poptilnærming.

"Hide" er platens mest interessante innslag og burde så absolutt ha vært tittellåten. Nydelig synthpop slik man hørte den på 1980 tallet med en minimal touch av 60 tallet i en nåtids lyddrakt. En låt som virkelig viser potensialet til CCTV. Virkelig synd at låten fades ut når den virkelig er på vei til å ta av. Den skulle virkelig vært noe å hørt i 12" extended version!

Tredje låt er "You vs Me" som er en merkelig hybrid mellom Harpo-aktig glam pop, funk tendenser og harmonier som tilhørte første halvdel av 70-tallet. Siste låten høres ut som en julesang av Beach Boys fremført for synthpark og preprogrammerte trommer. Sjarmerende og heldigvis bare tett over minuttet lang.

Alt i alt en plate som oser av musikkhistoriske preferanser og tidvis viser vei til å kunne bli noe stort. Får håpe CCTV tør satse mer på det originale og dyrke særpreget og la tankene om kommersiell vinkling gå i søppla, for det er når CCTV tørr å bevege seg vekk fra de opptrådte stier at dette virkelig viser at det er noe å bygge videre på her.