mandag, november 07, 2011

Cadmium Dunkel Remixed Again Vol. 1 (album anm.)


Cadmium Dunkel er musiker og komponist Roar Borges solo prosjekt. Som det har han gitt ut flere album og deltatt på noen samlere. Her er han (frivillig) offer for andres remixing av hans komposisjon. At alle disse bidragene har samme utgangspunkt kan nok anes, men da helst etter noen gjennomspillinger.

Platen åpner med hovedpersonen selv som i 15 minutter og 44 sekunder virkelig vrenger gitaren sin inn og ut og skaper feedback stemninger som gjør at man av og til blir redd høyttalerne skal avgå med førtidspensjonering allerede etter noen få års virke. Intenst er forbokstaven og gir lytteren virkelig noen anelser om hva som er i vente.

Deretter blir det nesten skuffende rolige og harmoniske stemninger. Det vil si etter noen spillinger tar alle remixene seg opp og eventuell skuffelse legges bort til fordel for nysgjerrighet og en følelse av velvære. Innimellom all lyden (eller mangel på lyd) så finnes det utrolige vakre musikalske øyeblikk som bare venter på din oppdagelse.  

Adults With Chicks lever så vakker ambient noise som knapt har vært hørt før, Iversen er i storslag og åpner sin mix så minimalt at selv lyden fra en nål som faller ville blitt forstyrrende, før han tar opp intensiteten og lander igjen. De siste 15 minuttene er overraskende rytmiske (i allefall sett i forhold til resten av platens innhold), og nesten magisk vakre. Til sammen er disse remixene en utrolig fin og stemningsfull introduksjon til noise musikkens mangfoldighet. Samlingen kan trygt anbefales alle med ett musikalsk åpent sinn.

Vol. 2 er planlagt utgitt rett over nyttår. Vi kommer selvsagt tilbake med anmeldelse av den også.