tirsdag, november 08, 2011

Barbed Wire - Born To Rock (album anm)


Barbed Wire har vært ute en vinternatt før og da hørte de på Chuck Berry, Backstreet Girls, AC/DC og ett tonn 70 talls hard rock. I ettertid har de hørt på litt andre ting også, uten at det på langt nær har fått samme innvirkning på musikken deres.  

Ett band som Backstreet Girls renner inn i bevisstheten på en låt som "One Down", er det ingen tvil om. Der BG ville ha kreditert Chuck Berry er Barbed Wire frekke nok til å ikke nevne med ett ord at dette er å rippe betydelig deler av "Johnny B. Goode" for å legge på en komplett ny vokal. Frekkhetens nådegave eller bare en forglemmelse? Dessverre nok frekkhet, for sånn er det flere plasser på platen. De gjør forresten tøffe versjoner av låtene de harver over, bare så det er sagt. De skal også ha pluss i boken for å lage fine låter der de har vitterlig lagt ned arbeid på å lage egen musikk, selv om de vasser til knærne i klisjeer.

Platen blir alt i alt mer en festlig anledning til å slå seg løs på nachtspiel enn å kjøre på headphones for intens lytting. Som festplate er denne en helt klar favoritt med sine rytmer som slår fast hvor landet ligger, med en øldunstene raspende vokal og tekster som for det meste handler om, ja nettopp festing og damer og slikt. Som musikere er de faktisk langt over middels og gjør sitt til at plata er verdt en lytt også i en mer alkoholfri anledning. Får håpe de tar seg til til litt bedre kreditering neste gang, så blir dette trivelig både for lytterne og de som en gang i tiden faktisk komponerte enkelte av låtene.