tirsdag, oktober 25, 2011

RIP Fan Fanzine

Etter knapt 2 1/2 års drift og 25 gratis nummer legger Oslo magasinet (som de omtaler seg selv som) Fan Fanzine inn årene og lar støvet fylle tastaturet.

Det hele startet i mai 2009 med ett ønske om å lage ett magasin for og av fans for å fylle tomrommet som var da av mangelen på regelmessige utgivelser i papir form av musikkstoff på norsk. Dagspressens nokkså tilfeldige dekkning og gjerne etter terningkast metoden (der man kan være tilbøyelig til å tro at store annonseinntekter gjorde at 6 på terningen satt løsere enn produktet kunne tilsi).

FF ville heller konsentrere seg om like interessante og kanskje mye mer relevante artister enn det dagspressen trakk frem. Der dagspressen skrev om ett ferdig utviklet produkt ville FF inn og se på hva som skjer og hva som kanskje kunne skje en gang inn i fremtiden. På det viset fikk gjerne obskurre band like stor spalte plass (og større i enkelte tilfeller) enn mer etablerte artister. Slikt skjer ikke i dagspressen.

Nå føler redaksjonen i FF at nye medier som Eno og Metal Hammer Norway og det kommende Gaffa gjør og kommer til å gjøre en like god jobb som dem. Derfor har FF etter 25 utgaver bestemt at nok er nok. Til tross for det avsluttes lederen i #25 med disse ordene; "Hvem vet, kanskje gjenoppstår FAN en gang, i en eller annen form. Vi utelukker ingenting." Døra er på gløtt og håpet lever. Inntil da, takk for lt.