mandag, oktober 24, 2011

Noen ord om NRK, metal og lavmål


Påvirker metal ungdom negativt? spør NRK Lydverket på sine web sider. Der de lar en australsk forsker ved navn Katrina McFerran velte sine resultater utover publikum.

Argumentasjon og "forskning" som det McFerran driver med kan best sammenlignes med revisjonisme. Likeledes forskning finnes på pønk og på andre musikkformer som kristenkonservative krefter anser som djevelens verk, det er ikke dermed sagt at deres såkalte forskning er annet enn pre-programmert propaganda. Sannheten er som regel mer komplisert enn hva slike forskere vil ha det til. Variabler er for forvirrende så det pakker man vekk og forholder seg til den storslagne teorien sin og forfekter alle avvik til den som usannheter.


Det verste er at NRK viderebringer slike holdninger og dermed er med på å forsterke og legalisere slike fordomsfulle oppfattinger og holdninger. Er det slik at NRK skal være budbringer for erkekonservative tullinger som anser Green Day for å være metal og at tulle band som KISS skal være satanister? Det er i heldigste fall å være budbringere for revisjonister, noe jeg håper og tror NRK ikke skal være.


At man slenger på en motvekt halvveis i artikkelen er positivt, men veier ikke opp mot at man legger seg på et så lavt tabloid sensasjonsnivå som dette. Slike artikler burde være forbeholdt Vi Menn og blader som står bak en grå kant i hyllestativet for at puppene ikke skal vises. På det viset blir ungdom spart for foreldre som er alt for lettpåvirkelige for slikt tull som dette. Ungdom trenger oppfølging og hjelp ja, men ikke mer motgang. Fordommer fordummer, også i dette tilfellet.