torsdag, september 22, 2011

Synne Sanden - When nobody's around (album anm)

Norge er stedet å være når det kommer til kvalitetssterk ferskvare, nesten uansett musikkstil og tilnærming. Synne Sanden debuterer i disse dager med albumet "When Nobody's Around". Et vakkert og skjørt album i grenselandet mellom pop og electronica, med noen jazztakter.

Tidvis minner hun om en litt en kryssning av Silje Nergård og Sidsel Endresen. Andre ganger som en avdempet og mer minimalistisk utgave av Anja Garbarek. Det er i dette landskapet Sanden beveger seg med god hjelp av musikere som Mathias Eick, Mathias Stubø og Moddi, i tillegg sitter Bugge Wesseltoft bak miksebordet og produserer.

Kvalitet til siste tone forlater ørene, og vakkert er det også. Et svært modent lydbilde som er variert på en måte som aldri tar vekk oppmerksomheten til vokalen, men fremhever den og lar den ri på de musikalske bølgene fram mot låtenes avsluttning.

Dette er rett og slett ett knallsterkt popalbum som fortjener hyppige avspillinger og som vil garantert gro for hver avspilling. Sjelden bra debut som virkelig lover godt for framtiden. Første stopp er innkjøp av "When nobody's around".