torsdag, september 22, 2011

Bannlyst på LPer

Legendariske Bannlyst har nå fått store deler av sin katalog samlet på en plass. I sin tid fikk de gitt ut en EP på X port og en splitt MC med Angor WatKnall i tillegg til låter på samlere. Nå er nesten alt (mangler noen få bidrag på samlere) samlet på LPen "Diskografi". Siden alt av master taper har blitt borte i årenes løp er alle opptakene mastret fra kassetter og vinylutgivelser. Men fortvil ikke. Lyden er om mulig enda bedre på denne utgaven enn på originalene.

Her får man gjennhør med alle låtene som gjorde at bandet fikk en solid tilhengerskare rundt om i Europa og enda lenge vekk fra hjemlandet. For en stund siden dukket det opp en piratpressing av deres 7" som høyst sannsynlig stammer fra USA eller Japan. Sier litt om bandets stayer evne at noen vil bruke tid og krefter på å gjennutgi deres utgivelser fra 1980-tallet.

Nå har det tyske selskapet Norwegian Leather gjennutgitt det meste som har eksistert av studio innspillinger på en LP som har fått den beskrivende tittelen "Diskografi". Albumet er selvsagt obligatorisk innkjøp for alle som har ett fnugg av interesse for norsk pønk. Her snakker vi virkelig om en av de store gruppene, med base i Norge.

I tillegg til nevnte album, ga også samme selskap ut en live LP som heter "Live At Blitz". Den inneholder hele deres reunion konsert på Blitz 30. april 1992. Utdrag har tidligere vært tilgjengelig på Blitz Live Hitz V - 10 År På Pur Faen, nå er hele konserten her i sin helhet. Live LPen kommer kun i 500 eksemplarer så her er det bare å bestille før det er for sent.

Begge albumene kom også med silketrykt cover i en utgave som dobbel LP i en meget begrensent opplag.