onsdag, juli 06, 2011

Svart samtid fanzine (anmeldelse)

Endelig er første nummer av fanzinen Svart samtid utgitt. Etter rykter og etterhvert en Facebook side som lovte at den skulle komme våren 2011, har den materialisert seg nå på starten av juli.

I forordet skriver redaktøren at innholdet spenner fra vinteren 2009 til våren 2011 uten at man kan sette fingeren på hva som er ferskest og hva som er eldst. Fanzinen er over alle 56 sidene tettpakket med informasjon, stort sett i intervjuform med band som Evolve og Integrity (sistnevte på engelsk, resten av zinen på norsk) og DJ duoen Shoot Cops, Not Smack. I tillegg de obligatoriske utgivelsesanmeldelsene og en meget fin fotokavalkade fra hardcore konserter i Oslo og Stavanger.

Layouten er smakfullt dempet til fordel for innholdet. Prisen er 30,- kr og du finner den på Tiger og andre velutstyrte butikker som vet sin besøkelsestid. Dette er pliktlesning for enhver som er opptatt av hardcore (og da spesielt straight edge) og subkulturer generelt. En av de bedre fanzinene som er utgitt i Norge uten tvil. Det er bare å glede seg til #2 og håpe det ikke tar flere år til det er ute. I mellomtiden kjøp #1.