onsdag, juli 06, 2011

Moillrock - Tåregass EP (anmeldelse)

Bandet Moillrock har holdt på noen år nå, og deres claim to fame er at deres EP ble spilt på den nylig avholde mediabegivenheten Hurtigrutten minutt for minutt. Når den lå til hav i bandets hjemby Honningsvåg kunne flere hundre tusen mennesker høre deres rocka låter.

Heldigvis har bandet gitt ut låtene på en flunkende ny CD EP som er innspilt i Nordkapp lydstudio med Thomas Nilsen bak spakene, mens mixingen har Jens Bogren tatt seg av. At bandet har spandert noen kroner på lydsiden oser det lang vei av. Produksjonen er av den luftige og nærgående slaget som får deg som lytter til å se for deg bandet stå i ring rundt deg å spille i stua di. Svært bra produksjon med andre ord.

Musikalsk springer de litt mellom Green Day aktig pønk og metal riff og grunge takter som tilsammen gir Moillrock deres poppa tilnærming til i utgangspunktet litt hardere musikkstiler. Guttene kommer fra oppgaven på en overbevisende måte. Tekstene er skildringer fra hverdagslivet i nord og glir stort sett fint inn i musikken, men noen få glipp i rytmen trigger irritasjonen litt. Alt i alt en meget bra plate som viser et band som har bestått eksamen, nå er det opp til dem selv hvor langt de har tenkt å dra bandet.