torsdag, juni 30, 2011

Noen notiser i sommervarmen

I løpet av sommeren kommer bloggen bare sporadisk til å bli oppdatert. Er nok ikke i daglig drift igjen før i slutten av september. Så god sommer.

Her er noen notiser som er være av interesse eller kanskje ikke.

Jimbo Jones sitt siste album "UFO 666" som kun har vært tilgjengelig som nettnedlasting til nå skal endelig materialiseres ned til flunkende fersk vinyl med utbrettscover og greier i følge sikre kilder. Virkelig en klassiker som trenger skikkelig lyd og innpakkning.

Det Trondheimsbaserte metalbandet Apeiron Restraint legger ut på turné i Sør-Norge fra 17. juli til 13. august. Med på laget har de band fra hele Norges metal-miljø. Hver kveld vil to nye band spille i lag med Apeiron Restraint hver gang de vender tilbake til en by. Turneen heter "Insurgency Tour" og har egen oppdatert (etterhvert) web her hvor du kan sjekke hva som skjer hvor til enhver tid.

Sju spillesteder i sju byer. 28 konserter på 28 dager; 800 mil på veien. Turneen er fullstendig selvfinansiert, Apeiron Restraint booker alle band og spillesteder selv. Bandet er sin egen label, sitt eget management og bookingbyrå. De aktuelle byene er i ordnet rekkefølge: Molde, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Oslo, Lillehammer og Trondheim. Kort sagt dette er noe nytt hver kveld, så er du i nærheten sjekk ut denne konsertserien.

Hvis man kan stole på noen her i verden så må det være Fysisk format. Før du har fått tenkt deg om å kjøpt deres siste utgivelse så kommer det en ny. I morgen 1 juli kommer det faktisk to nye album. This is Music inc. + at labelakammeratene Årabrot og Okkultokrati deler hver sin side på en splitt LP. This Is Music Inc. er den tidligere Årabrot bassistens eget univers. Hvordan det høres ut? Lytt selv på første singel fra albumet her. Split LPen kommer i 500 eksemplarer og alle er i rød vinyl der de 100 første er i dyp rød vinyl. For ekstremsamlere så ligger det bilder ute av testpressingen (svart vinyl og white label) på Okkultokrati sin blogg. Hør en låt fra hver av bandene her.

Som om ikke det er nok kommer Death is Not Glamorous med et nytt minialbum på Fysisk format 5 juni. Hør smakebiter fra det, her.

Når man er inne på Okkulokrati så kan det nevnes at folk derfra og fra band som Haust og Blackest Woods har slått sine pjoltere sammen og startet sideprosjektet White Juice som vil ha sin debutkonsert på Last Train i Oslo 12 juni. Kan fort være verdt å få med seg hvis man har tid og er innenfor rekkevidde. Blackest Woods har forøvrig akkurat kommet med en kassett utgivelse på Ormeyngel, du er herved advart.

Neste utgivelse fra alltid like interessante Rune Grammofon er en samler fra MoHa! som har fått den beskrivende tittelen "Meiningslaust Oppgulp (a singles compilation)". Her finner man tidligere utgitt låter som ikke har vært på deres album. Låter som er med på å definere bandet men som alt for få har hørt. Nå blir det mulig og for hardcore fansen blir det menigsløse gjennhør.

Apocaplexy Records har fått æren av å utgi Dominic sitt nye album og singel. Kjøpes direkte fra labelen. Helt lovlig tyvlyt kan man gjøre på Thats Punk bloggen.

Rebekka Karijords siste prosjekt er bandet Little Gang, som i disse dager er klart med sin første singel "Evert´s Song" fra det kommende debutalbumet "Half of Everything" som slippes høsten 2011. Kan absolutt være vell verdt å sjekke ut.

Skrevet om boken om Slayer mag før, her er en videopresentasjon;

Per Platou er eneste norske innslag på den finske samleplateserien MUU sin 8 utgivelse som har fått tittelen "Performannsi 2011" og er en eske med samle CDen "MUU For Ears 8", to hefter og diverse vedlegg. Meget infrmativt og mye vakker musikk for folk som likker ambient orientert avant garde musikk. Det meste burde passet utmerket til litt nytenkende ballett.

Her er noen linker til div blogger som serverer opptak som ikke er utgitt og ripp av utgivelser man ikke så lett får tak i. Er det utgitt har jeg kun linket utgivelser som nå ikke er for salg lengre. Først ute er Noise Addiction som har konsert opptak av Cato Salsa Experience, Glucifer, Kafka prosess og http://noiseaddiction.blogspot.com/2011/05/svart-framtid-blitz-oslo-12-23-84.html å by på.

No longer forgotten hadde for en tid tilbake Sindre Bjerga sin kassett utgivelse "Half Moon, Half Wasted" som ennå er nedlastbar.

Panzerpappa sitt album "Koralrevens Klagesang" fra 2006 kan lastes ned fra Utvær.

Aube og Lasse Marhaug samarbeidet i 1997 om en limited edition utgivelse i 500 eks som het "New Forms Of Free Entertainment" og er en fantastisk bra plate som er vel verdt å laste ned.

Er man inne i ambient musikk så sjekk ut Havdis sin tre spors sak som ligger til lovlig og gratis nedlasting på Internet Archive sine sider. Du finner "Clods Into Sea" som utgivelsen heter, her. Vil på det varmeste anbefale Internet Archive for de som har litt tolmodighet til å lete, for der finner man det utroligste og fantastisk mye god musikk som er trygt plassert utenfor VG listen, men altså innenfor rekkevidde.

Norsk Amerikanske GX Jupitter-Larsen hadde i 2009 sin eneste konsert i Norge noensinne på Nødutgangfestivalen i Bodø. Her finner du et utdrag fra den konserten på hans egen blog.

X-port plater ga i sin tid ut en meget bra 7" samleplate som het "Nå eller aldri" og som går for betydelige summer på Ebay og QXL. Her kan du laste den ned gratis.

Og til slutt plakaten for denne gang, årets Karlsøyafestival. Last ned og spre den hvorsomhelst;