fredag, mai 06, 2011

Årets Nødutgang festivals første artister

Nødutgang festivalen i Bodø jobber gjevnt og trutt med å dra oppover (og nedover) artister for allmenhetens forlystelse. Under Klubb Nødutgang (som arrangerer Nødutgang festivalen) sitt månedtlige arrangement på Dama di kunst, kaos & bar i Bodø kunne klubbens leder Ronny Wærnes avsløre de to første navnene.

Cinema soloriens/ Marshal Allen er den legendariske saxofonisten og Sun-Ra Arkestra bandleader Marshall Allen i lag med filmmaker James Harrar sin film "Cinema soloriens" hvor han har satt sammen sjeldne og ukjente film opptak av Arkestra fra 1960 og 1970 tallet. Til denne filmen spiller Allen live med sitt band. Vi snekker her om en av jazzens store profiler i samspill med medmusikere og film.

Den andre som er avslørt er Tromsøs Biosphere. Bak det navnet skjuler Geir Jenssen seg. Han startet i Mustagh Tower, før han gikk solo som E-man og ga ut en kassett som senere er gjennutgitt flere ganger, sist som vinylHommage Records. Etter dette var han med å starte Bel Canto, hvor han etter to album sluttet for å starte en solo karriere under navnet Bleep. Snart ble dette til Biosphere og som det holder han ennå på. Som sistnevnte har han gitt ut over 20 album og en rekke singler samt album prosjekter med andre artister. Mye oppmerksomhet fikk han i lag med Death Prod da de tok for seg Arne Nordheim og remixet hans musikk. Han har også jobbet i lag med musikere som Higher Intelligence Agency og Jah Wobble (ex Public Image Ltd).

Begge konsertene vil gå av stabelen på Sinus i Bodø. Dato er ikke fastsatt ennå.