tirsdag, mars 22, 2011

Junipher Greene - Friendship kommer snart i ny remastret utgave!

Lørdag 2 april er det atter en gang klart for platemesse på Folkets Hus ved Youngstorget i Oslo. Og nesten som vanlig innebærer det en ny godbi av en reutgivelse på vinyl (og da helst i flere vinylfarge utgaver). Denne gangen slippes en ny reutgivelse av Junipher Greene's fantastiske album "Friendship".

Nå har jo "Friendship" blitt sluppet før både på vinyl og CD i remastret utgave. Det nye nå er at hele albumet er blitt remastret fra de orginale analoge mastertapene, av selveste Nils B. Kvam i tett samarbeid med Morten Lund fra Masterhuset. Dette har ført til at albumet fremstår for første gang slik som Junipher Greene ville at den skulle høres ut, for 40 år siden, da den ble utgitt første gang. Det er fjernet litt brum og noen andre ulyder, og hastigheten er justert noe et par steder, i det hele tatt så er lydbildet renset opp.

I tillegg til dobbel vinyl LP vil det også bli vedlagt ett 28 siders hefte , og vi siterer fra presseskrivet "...disse 28 sidene er fullspekket med bilder fra den spede begynnelse i 1966 og frem til Freddy og Helge forlot bandet i 1973. Vi har fått fri tilgang til Bent Åseruds private arkiver, så her vil dere finne ukjente bilder i bøtter og spann, hauger og lass. For første gang får vi se bilder fra spillejobber på ungdomsklubber i Oslo, i Hokksund, i nordnorge og andre steder. Vi får se bilder fra jobber på Club 7 mens de fremdeles holdt til på Kongen, det er bilder fra Club 7's Woodstockfestival på St. Hanshaugen i Oslo, visefestivalen i Haugesun og masse mer." I tillegg vil det ligge vedlagt to postere også.

Albumet blir sluppet på platemessa på Folkets Hus, og der kommer det en helt egen variant på spraglete grønn og hvit vinyl i 200 eks, som kun vil bli solgt der (hvis disse blir utsolgt der og da, og det er det virkelig gode odds for). I tillegg kommer albumet også på mørk grønn vinyl (500 eks) etter bandets eget ønske, og på svart vinyl (300 eks). Alle utgavene er selvfølgelig på 180 grams vinyl av ypperste kvalitet. Forhåndsbestilling er mulig ved å trykke her.

Mer om bandet og albumet her; #1 #2 #3 #4 #5 #6