mandag, januar 10, 2011

Origami Kaførrnokka (kassett singel anmeldelse)

Trioen som utgjør Origami kaførrnokka er Petter Flaten Eilertsen, Kjetil Hanssen og Ronny Wærnes. Tilsammen etterhvert nokså kjente navn innen noise/støy musikk sjangeren i Norge. Disse satte seg stevne og avholdt en konsert i Brugata, 9. november 2009. Tett over året etter foreligger to utdrag i fra happeningen på kassett, fra Tape Rape. Så hvordan høres dette ut da?

Rolig nesten minimalistisk åpning blir relativt raskt bygget ut med nye lydkilder. Rytmisk i ett relativt perspektiv. Sakte men sikkert kommer nye støykilder inn i lydbildet og kverner og vrir på de eksisterende "rytmene". Slik skapes nye musikalske inntrykk. Det er som å høre et jordskred som sakte sleper med seg ett metall-lager over asfaltert vei. Hvis man tar vekk det emosjonelle og konsentrere seg om soundtracket blir det faktisk ganske så vakkert. En kvern av støykilder som maler seg inn i bevisstheten din.

Noen vil nok oppfatte musikken som monoton, men da bør de skru lyden høyere og la ørene gjøre jobben sin. Dette er ikke musikk for hvermansen, men for folk som enten liker noise/støy musikk eller som er villig til å fordype seg i sjangeren. Utgivelsen er ett live opptak (dvs to utdrag på tilsammen 18 m 30 s) fordelt utover to kassettsider. Lydkvaliteten bærer litt preg av meget god bootleg lyd, men er så absolutt lyttervennlig. At kassetten er dønn billig og kun utgitt i 50 eksemplarer burde få folk til å reagere raskt. Absolutt verdt både ett og to gjenhør denne utgivelsen her.